Domaća scena

02.04.2014.

Poslušajte novi singl sastava Trigger Trigger ft. H.E.R., omot singla "Nisam ta"
Poslušajte novi singl sastava Trigger

Milena udružila snage sa još tri dame

Domaći hard core sastav Trigger, objavio je ovih dana novi singl pod nazivom “Nisam ta”.

Radi se o mračnoj gitarskoj baladi na kojoj su pored pevačice Triggera Milene Branković, učestvovale još tri dame: Ljiljana Zdravković iz grupe Mad Red, Katarina Popović iz grupe Etar i Dragana Mijatović iz benda Hype.

Kako je došlo do ove saradnje objašnjava Milena iz Trigger-a: “Nas četiri već godinama gajimo bliska prijateljstva, ali i delimo teret toga da smo devojke za mikrofonom bendova koji sviraju čvrstu muziku. Svet je nažalost i dalje jako krut po tom pitanju. Rok scena nije pošteđena toga i kada ste ženska osoba, a bavite se rok muzikom potrebno je da pokažete dvostruku dozu hrabrosti, kvaliteta i idealizma, kao i da radite dvostruko više da bi vas ljudi shvatili ozbiljno. Nekima ni to nije dovoljno, pa se susrećete često sa negativnim reakcijama. Ova pesma je bila dobra prilika da ovekovečimo naše prijateljstvo, ali i izrazimo jedinstvo snage i ranjivosti koje može da izrazi i dočara samo ženski vokal.”

Bend iza sebe ima album prvenac „Ljubav“ koji je pobrao izuzetne kritike i niz nagrada i album „Ex“, sastavljen od neobičnih obrada novotalasnih pesama sa nekadašnje jugoslovenske rok scene. Novo izdanje koje će nositi naziv “Vreme čuda” najavljeno je za etiketu Miner Records, a Trigger će početi njegovu promociju nastupom na Invasion From the East festivalu u Novom Sadu, 26. aprila 2014. godine.

Da pročitate intervju koji nam je Milena dala krajem leta prošle godine, kliknite OVDE.

Ostavi
komentar