Domaća scena

23.05.2013.

POP i latino, zvuči kao dobra kombinacija Alis
foto: PR Photo
POP i latino, zvuči kao dobra kombinacija

Alis izbacila debi album

Beogradski dvojac Alis, koji zajednički nastupa u zemlji i inostranstvu još od 2006. godine, čine Alis Dunica (glas) i Predrag Stevanović (klavijature) . Poznati su po svom karakterističnom zvuku u kom kombinuju POP i latino a izvode i flamenco, fado i turske pesame.

Nakon četiri godine zajedničkog rada, 2010. su doneli odluku da započnu sa radom na autorskoj muzici što je rezultiralo izlaskom debi albuma „Od sumraka do svitanja“ koji je u studiu Saše Miloševića Mareta (koji je ujedno i producent projekta) završen krajem prošle godine a objavljen u aprilu 2013. Na albumu se našlo devet numera a Alis o njima kaže: "Pesme odišu esencijom pop zvuka sa primesama latino ritmova i živom svirkom muzičara koji su učestvovali na projektu."

Pored autorskih pesama Alis paralelno rade na obradama tradicionalnih makedonskih i srpskih pesama pod nazivom „Alis Bossa Nova Project“.

Izdanje „Od sumraka do svitanja“, karakterišu hitični refreni, hipnotišući prijatan ženski vokal i virtouzne klavirske deonice a preporučuje se svim ljubiteljima zdravog pop zvuka, kog je poslednjih mnogo godina sve manje na domaćoj muzičkoj sceni.

Prvi singl sa albuma je pesma "Ja te sada dozivam", za koji je snimljen i spot u Sarajevu. 

Ostavi
komentar