Domaća scena

18.09.2023.

Ponoć je za Rebel Star
Ponoć je za Rebel Star

Sedmi studijski album benda

Četrnaest novih pesama na sedmom studijskom albumu sastava Rebel Star, Sedmo nebo! Album je već dostupan na svim digitalnim platformama, a na jesen nas očekuju i CD i ploča kao zajedničko izdanje Rebela, Pop Depresije i Mast produkcije.
 
Bend trenutno, dve godine nakon osnivanja, čine: Milan Glavaški (glas i gitara), Zvonka Obajdin (klavijature i vokal), Daniel Rodik (gitara i lap steel), Ernest Džananović (bubanj) i Goran Ritoša (bas gitara). Uloge producenata na albumu su dodeljene Urošu Milkiću i Željku Markušu, a kao gosti se pojavljuju Vlada Marinović (gitara) i Dušan Petrović (duvački instrumenti).
 
"Sedmo nebo je dokument o sazrevanju. Bavimo se novom realnošću sveta i društva u kojima živimo. Otvaramo ozbiljne teme koje s velikom energijom prati opasno razrađen bend. To je fotografija na kojoj izgledamo malo starije, iz jednog ugla srećno, iz drugog tužno ali uvek svesno," Milan Glavaški.
 
"Album Sedmo nebo je naša posveta ovom ludom svijetu, kroz sviranje i druženje i sa svim lijepim i teškim momentima," Daniel Rodik.
 
"Pesme na albumu su raznolike i po tempu i po emociji, znalački odsvirane, majstorski sklopljene i kao i uvek na albumima Rebela, svega tu ima: od luzerskih himni "Mesec", "Sve od sebe", preko dominantne introspektivne metafizike "Ogledala", "Metar pepela" (sa Zvonkom na lead vokalu), "Zemlja od suza", "San na jezeru", "Prolećna jutra", "Smog", sa par Wilco pastiša "Ponoć", "Neko mesto s puno sunca", "Entropija" do zapitanih i proročkih "Prolećno smeće" i "Istina". Rebel Star je od prvog dana bio bend i za proslave i za sahrane i za radost i za tugu, a uz njihove pesme je baš lako napiti se, ali i doneti bitne životne odluke." - kažu iz Pop depresije. 
 
I ostali članovi benda se pridružuju komentarima:
 
"Album je poput špila karata - svaka je pjesma drugačija, ipak čine cjelinu. Igrali smo se dok smo ga pravili ali je svejedno ozbiljan ko presudna partija," Zvonka Obajdin.
 
"Jedina pomisao nakon rada na ovom albumu, sa ovim ljudima, od početka do kraja, je: kako je lepo baviti se muzikom," Ernest Džananović.
 
"Znaš onaj osjećaj odlaska kući nakon prvog ljubavnog sastanka, baš sam s takvim emocijama ja izašao iz studija," Goran Ritoša.
 

Ostavi
komentar

Povezano