Domaća scena

16.10.2013.

Petar Wagner: Intervju Petar Wagner
foto: Youtube screenshot
Petar Wagner: Intervju

"Najteže je biti dovoljno glasan i dopreti do ljudi"

Petar Wagner se pojavio na domaćoj muzičkoj sceni nedavno, sa singlom „Čuvam te“ kojim je odmah privukao pažnju što zbog karakterističnog, urbanog izgleda, što zbog čistog POP zvuka na koji se danas samo retki odlučuju. Iako je pohađao filološku gimnaziju Petar nije previše pričljiv, ali njegovi tekstovi i muzika govore sasvim dovoljno o njemu. Uz malo sreće pred njim je divna karijera a mi smo ponosni što smo pričali sa njim na samom početku tog puta:

MjuzNews: Pojavio si se od jednom, singlom „Čuvam te“ pre manje od dva meseca. Da li je to zaista od jednom ili se to samo nama, posmatračima tako čini?

Petar:Pre dve godine je započeo moj profesionalni rad na polju muzike. Mislio sam da je sada pravo vreme da ovim singlom nagovestim svoj autorski rad.

MjuzNews: Kroz koje bendove si otkrivao muziku?

Petar: Volim da otkrivam razne muzičke žanrove, ali Bon Jovi, Elvis Presley i The Beatles me uvek zovu natrag ka sebi. Veliki uticaj na mene ostavili su i John Mayer, James Blunt i Robbie Williams. 

MjuzNews: Sarađuješ tesno sa Sašom Miloševićem Maretom, kako je došlo do te saradnje?

Petar: Mare je jedan od retkih naših autora koji je raspoližen da pruži pomoć mladima koji stvaraju. Prvi put čuo moje pesme 2011. godine i tada je započela saradnja.

MjuzNews: Kako teče akcija sakupljanja sredstava za izgradnju materinskog doma?

Petar: Zahvaljujući svim divnim ljudima koji su učestvovali u pesmi "Nisi sam" cela akcija je dobila širi značaj i zasigurno ćemo nastaviti sa humanitarnim radom koji je za sada uspešan.

MjuzNews: Koliko je teško „probiti“ se POP zvukom na našoj sceni?

Petar: Prostor u TV medijima koji dobija pop muzika gotovo da ne postoji ili je u ne tako dobrim terminima. Najteže je biti dovoljno glasan da dopreš do ljudi.

MjuzNews: Kažeš da si snimio čitav album, kada ga možemo očekivati?

Petar: Još uvek sam u potrazi za izdavačem, pa ne mogu da govorim o datumu.

MjuzNews: Gde te možemo čuti?

Petar: Najčešće sam do sada nastupao kao predgrupa ex-yu rock bendovima, a dalje nastupe uvek možete videti na mom facebook profilu.

Ostavi
komentar

Povezano