Domaća scena

23.10.2017.

Novi domaći bend sa starim znancem: Turisti
foto: Youtube screenshot
Novi domaći bend sa starim znancem: Turisti

Boško Mijušković - Bole u novom projektu

Turisti su novi bend, odnosno poduhvat starog znanca regionalne rokenrol scene! Boško Mijušković - Bole, basista grupe Straight Mickey and the Boyz, odnosno ritam sekcija supergrupe Škrtice, započeo je projekat Turisti
 
On  je osnivač i jedini stalni član benda! Ostali članovi Turista, poput Boletovog brata Džimija, dolaze i odlaze... baš kao i turisti na proputovanju.
 
Turisti su nastali jedne noći u beogradskom naselju Žarkovo, kada je Bole inspirisan ljubavnim jadima i delta bluzom krenuo da svira akustičnu gitaru u svojoj nevelikoj sobi. Njegov brat Nikola Džimi Mijušković mu se odmah pridružio i u svega nekoliko dana nastale su pesme za prvi album Turista. Inspirisani delta bluzom, Boom Didlijem i ranim rokenrolom, Turisti se ne plaše putovanja po svim podžanrovima rok muzike koje su uticale na Boleta. I pank, i hardkor i postpank kao žanrovi iz kojih je potekao, ali i mračnija i sirovija bluz i džez muzika, eksperimentisanje sa afričkim i avangardnim ritmovima i kompjuterski programiranom muzikom... čine Turiste jedinstvenom pojavom na muzičkoj sceni Beograda.
 
Turisti su kratki i jasni. Direktni. A muzičko putovanje na koje nas vode je destinacija kojoj će svaki slušalac želeti da se vrati. 
 
 
Ostavi
komentar