Domaća scena

04.10.2013.

Novi album Lene Kovačević Lena Kovačević
foto: PR Photo
Novi album Lene Kovačević

Muzika koju smo godinama čekali

Nakon skoro četiri godine pauze od njenog prvog albuma „Dobar dan za pevanje“, Lena Kovačević nas je ovih dana obradovala novim izdanjem pod nazivom „San“. Radi se o neobičnoj mešavini jazz-a i pop-a na kojoj se pored novih pesama nalazi i nekoliko više nego interesantnih obrada numera naših poznatih autora kao što su Bajaga, Dino Merlin, Vlado Georgiev i Đorđe Marjanović.

Na izdanju koje je izašlo za PGP RTS se nalazi 11 numera a za najavni singl Lena je odabrala traku pod rednim brojem 8 koja nosi naziv „San“ a za koju je nedavno snimljen i video. Muziku za ovu pesmu pisao je Vlada Marković dok tekst potpisuje Dušan Kovačević.

Nakon prvog slušanja dominantan je osećaj sreće što smo napokon nakon mnogo godina, da ne kažem decenija, dobili jedno ovakvo izdanje. Vrhunski aranžmani i perfektna svirka uvode vas već nakon prve pesme u raspoloženje koje sigurno niste dugo osetili slušajući neki album na srpskom jeziku. Lena je u svom najboljem izdanju a njen glas, sada nešto zreliji i pod njenom perfektnom kontrolom, zvuči nikad bolje i skoro omamljujuće. Pažnju skreće Lenino viđenje hita Dina Merlina „Da ti kažem šta mi je“ ali ne zastaju ni Zanin „Majstor za poljupce“ ili Bajagina „Tišina“. Marjanovićev legendarni "Zvižduk u 8" je verovatno najveće iznenađenje na ovom izdanju u kom Lena pokazuje svo svoje znanje iznenađujući vas iz takta u takt.

I dok čekamo najavu koncerta, uživajte u ovom predivnom ostvarenju jednostavnim klikom OVDE.

Ostavi
komentar