Domaća scena

06.11.2019.

Novi album benda Bullet For a Badman
foto: Youtube screenshot
Novi album benda Bullet For a Badman

Busola

Sastav Bullet For a Badman objavio je album Busola u izdanju Ammonite Records. Od 6. novembra nalazi se na svim digitalnim platformama. 
 
Grupa svira instrumentalne kompozicije bazirane na, funk, afro i jazz ritmovima, kombinujući ih sa gitarskim zvukom i melodičnim duvačkim temama. Umetnički počeci benda nalaze se pod prvobitnim nazivom Metak Za Zlikovca i u toj postavi i s tim nazivom objavili su dva albuma: Live at Underground Studio i Lagos Express. Posle kraće kreativne pauze i promene nekoliko članova, sastav je nastavio rad sa novim nazivom Bullet For a Badman. Objavili su EP prošle godine, a ove kao rezultat rada stalne postave realizovali su album. 
 
Na Busoli se nalaze odabrane kompozicije inspirisane različitim muzičkim pravcima i kulturama odsvirane na specifičan način, originalnim umetničkim izrazom kojim se od samog početka obraćaju publici. Bullet for a Badman su: Ivan Simić (gitara), Milan Simić (bas gitara), Petar Milanović (bubnjevi), Dušan Petrović (bariton saksofon, flauta), Konstantin Sotirovski (truba). Album je snimljen i miksovan u studiju Down There Studio, a snimanje, miks i editing uradio je Uroš Milkić.
 
Ostavi
komentar

Povezano