Domaća scena

30.06.2014.

Nova zanimljiva saradnja: Tendo i Djixx Tendo ft. Djixx
foto: Detalj sa omota za singl
Nova zanimljiva saradnja: Tendo i Djixx

Ideja za singl “Imaš mene” nametnula se usled nedostatka pesama koje bi na domaćoj muzičkoj sceni izgradile most između pop muzike i alternativnog elektronskog, u ovom slučaju drum 'n' bass zvuka. Melodična, električna i ritmična instrumentalna pozadina čiji je autor novosadski DJ i producent Tendo, sjajno se stopila sa veoma emotivnim tekstom i neodoljivo slušljivim glasom i melodijom iza kojih stoji mlada pevačica Djixx.

Ovim izdanjem etiketa Galama! prvi put otvara svoja vrata i za druge umetnike osim SevdahBABY i dodaje u svoj katalog svež elektronski zvuk, što se svakako može reći za kolaboraciju Tenda i Djixx.

Tendo je drum 'n' bass / dubstep DJ i producent iz Novog Sada. Tokom godina eksperimentisao je sa više žanrova, a kao polovina sastava Space Motion dospeo je u selekciju legendarnog Judge Julesa na BBC One i u mikseve drugih značajnih  imena iz žanra. Uz promenu žanra 2012. godine, pojavljuje se pod novim imenom  Tendo i beleži saradnju sa novosadskim DnB kolektivom Drop Sensei.

Djixx je performer, pop vokalista, tekstopisac i MC. Najbolje je karaterišu žanrovi kao sto su elektro pop, nu disco, drum n' bass i elektro soul. Glavni je ženski vokal u SevdahBABY Live bendu. Pored toga što peva, ona i kreativno učestvuje u stvaranju pesama zajedno sa producentom Milanom Stankovićem, a.k.a. SevdahBABY.

Ostavi
komentar