Domaća scena

22.03.2018.

Nova pesma grupe URBAN&4 uoči beogradskog koncerta
foto: Youtube screenshot
Nova pesma grupe URBAN&4 uoči beogradskog koncerta

Kuća sjećanja

​Pesma Kuća sjećanja novi je singl grupe Urban&4, kojom je, na neki način, zvukom, izražena počast velikim autorima i muzičarima. Svakodnevno učeći od Elvisa, Lennona, Dylana pa do Joni Mitchell, Kristoffersona, Simona & Garfunkela i svih ostalih, onih nešto manje, ali i onih svima poznatih umetnika, bend je ovog puta odlučio da se odmakne od istraživanja zvuka i da se okrene isključivo pesmi i tome da joj se posveti zaslužena i potrebna pažnja.
 
Upravo zato, a svesni da najbolje zvuče kada sviraju svi zajedno, bez zasebnih snimanja pojedinačnih instrumenta i izbegavajući pogodnosti koje nudi današnja tehnologija, bend je pesmu gotovo u celosti snimio uživo, onako kako to rade svirajući na koncertu. 
 
Tekst govori o uvek uzaludnom pokušaju da pobegnemo od prošlosti, lične ili kolektivne; o tome kako je svaki korak koji u životu učinimo podjednako važan i da tek kada prihvatimo prošlost kao nešto što se ne može izbeći, a ni promeniti, tek tada, možemo očekivati i graditi bolju budućnost.
 
Video autorski potpisuju Milica Czerny Urban i Damir Urban.
 
Nina Sabo, talentovana riječka glumica, i Damir Urban, kao jedini akteri spota, utelovljuju istovremeno lik prošlosti, ali i ocrtavaju osobe koje nikako ne mogu da uteknu prošlosti.
 
„Smatrali smo da pjesma govori dovoljno već sama za sebe i da nema potrebe slikom podvlačiti ono što je već svima jasno. Zato smo se odlučili za svojevrsnu igru asocijacija i pokušali se slikom povezati uz pjesmu, tako da slušatelju ne smetamo u slušanju pjesme, već da samo pokušamo otvoriti još pokoja vrata interpretaciji”, opisali su novi spot Milica i Damir.​
 
Promotivna cena ulaznica za koncert iznosi 800 dinara, nakon čega če koštati 1.000, odnosno 1.200 na dan koncerta, 14. aprila, na ulazu u SuBbeerni centar (ukoliko ih bude ostalo). Dostupne su u kafeu Šikarica, Skadarska 22.
 
 
 
Ostavi
komentar