Domaća scena

13.12.2017.

Nova faza isprekidane karijere Ivane Peters Ivana Peters
foto: Youtube screenshot
Nova faza isprekidane karijere Ivane Peters

Neka potraje

Ivana Pavlović važi jedan od naših najdražih vokala, još od kako je bila deo šaljive grupe Tap 011, nakon što ju je Gane Pecikoza spazio na festivalu zabavne muzike '94 godine, odnosno nakon što je otpevala Hit Tapirima. Iako su pevali o ukradenoj bundi i pekarskim proizvodima, Ivanin vokal je autoritativno štrkao.
 
 
Ivanin otac muzički je pedagog, a kaže da je muzikalna i sa majčine strane. Upisala je muzičku školu kao apsolutni sluhista, a kasnije se na taj talentat i šlepala, jer je, po sopstvenom priznanju, bila lenja. 
 
Ivana je, zapravo, debitovala u pesmi momka koji je radio pod imenom Getoblaster, ali je sačuvan snimak sastava Who Is The Best kada je imala 15 godina. Punoletstvom je došao i poziv u Nemačku, gde je snimala za Franka Fariana, osnivača benda Boney M, odnosno glasa na koji su lipsinkovali Milli Vanilli. Oprobala se u nekoliko pesama, ali su na kraju završile kod drugih izvođača. Između ostalih, pevala je demo za kasniji hit dua La Bouche
 
 
Kasnije je formirala bend Negative koji je u novijoj istoriji domaće muzike ostao kao najsvetliji primer popularnog benda naslonjenog na rok estetiku. On se desio, iako je bilo u planu da nastavi da radi na petom albumu Tap 011, nakon što je Goca Tržan otišla iz benda. Grupa Negative nastala je tokom bombardovanja 1999. godine, uz akustičnu gitaru ispred skloništa. 
 
Usledio je i malo poznati, ali izuzetno važni projekat Strip, sa gomilom drugih kvalitetnih muzičara. U međuvremenu je bila u braku, te promenila prezime u Peters, odnosno postala majka i izborila se sa teškim zdravstvenim problemima. 
 
Tokom godina, mediji nisu gubili interesovanje za njen turbulentni život, sa akcentom na isprekidanu, ali bogatu karijeru. Generacije koje su rasle uz njenu muziku podsećala je na sebe i teleshop reklamom, a nove obožavaoce stekla je tokom učešća u emisiji Tvoje lice zvuči poznato. Bila je redovna u večernjem šou Ivana Ivanovića, a na klupsku scenu stajala veoma retko. Pre tačno godinu dana, u (starom) Bitefu priredila je malom broju ljudi nezaboravno veče sa repertoarom koji su činile neke njene, ali i omiljene pesme ćerkice Sare koja je to veče bila sa njom. 
 
U karijeri koja traje 28 godina, Ivana je nosila projekte, ali nikada nije potpisana kao solo izvođač. Nikada, do sada! Ivana Peters danas predstavlja pesmu sa jakim i jasnim vizuelnim identitetom, a kaže da ima puno inspiracije za još takvih. Album se nazire, ali ga ne obećava. Za sada će ređati singlove. 
 
Prvi se zove Reci, a na njemu je radio producentski duo Atelje Trag - Nebojša Arežina i Marko Peruničić. Spot je izrađen uz pomoć kuće NN media production
 
U pesmi Reci, Ivana zvuči očekivano dobro, ali iznenađuju synthovi, pre nego se refren rasprši u rifovima. Reč je o veoma trendi, pristojnoj, EDM trap pesmi koja je nedostajala našoj sceni. 
 
U trenutku pisanja ove vesti, ispod spota stoji četrdesetak komentara, a mi nismo uspeli da nađemo niti jedan loš! Nadamo se da ovo samo naslućuje novu, uspešnu i dugačku fazu karijere drage pevačice! 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano