Domaća scena

04.09.2013.

Nikola Radović: Intervju Nikola Radović, Talenti na BeerFestu
foto: Ja imam talenat PR photo
Nikola Radović: Intervju

Album krajem oktobra

Nikolu Radovića znate iz takmičenja “Ja imam talenat” u kom je, kako skromno priznaje, na sopstveno veliko iznenađenje, došao do samog finala. Njegova muzika je neobična ali savršeno komunicira sa najširom publikom pa je Nikola momentalno osvojio brojne simpatije. Nas zato, ni malo ne čudi njegov uspeh, naprotiv. On trenutno aktivno svira i priprema svoj album prvenac. Ovo je priča o svemu tome i o Nikoli pre svega.

MjuzNews: Kako si počeo da se baviš muzikom i koji bend ili pevač je najviše uticao na tebe u pogledu zvuka i žanra koji ćeš negovati kasnije?

Nikola Radović: Pa, počeo sam da sviram tek u sedamnaestoj godini, u periodu totalnog "loženja" na Metallicu, i moram priznati da mi je to sad čudno, kako nisam svirao ranije jer sam ceo život okružen muzikom. Što se tiče uzora, ima ih puno, ali kada bih napravio baš uzak izbor rekao bih Damien Rice, John Frusciante i Jeff Buckley. Sva trojica sjajna na svoj, jedinstven način.

MjuzNews: Da li si svojim plasmanom u takmičenju “Ja imam talenat” bio iznenađen ili razočaran?

Nikola Radović: Definitivno sam bio oduševljen - otišao sam sa ciljem da dobijem bar jedno DA od žirija, ali eto, završio sam u finalu. Sve kad rezimiram, sjajan uspeh koji nikako nisam očekivao, a najviše me je oduševilo kakav su prijem pesme imale kod publike.

MjuzNews: Nastupio si ove godine na EXIT-u, kako je bilo?

Nikola Radović: Zaista sjajno, lepo je biti deo velike produkcije, što sam osetio i na "Talentu". Ljudi koji sve ono organizuju rade na najvišem nivou, i na muzičaru je samo da svira. Zaista nisam očekivao da prva zvanična svirka koju sam imao sa novim bendom bude baš na EXIT-u - mislim da smo prvi a verovatno i poslednji bend kome se to desilo.

MjuzNews: Izbacio si prvi singl, da li da očekujemo i album?

Nikola Radović: Album se očekuje krajem oktobra, i izaći će za MASCOM Records. Trenutno se radi u studiju, i najavio bih potpuno drugačiji zvuk od prvog single “Dilema”.

MjuzNews: Kako bi nekome ko te nikada nije čuo opisao svoj zvuk?

Nikola Radović: Pa pošto još nisam izbacio album na kom bi pesme trebale da dobiju konačne aranžmane, rekao bih da sam uvek svirao akustični pop-rok, sa dosta uticaja irskog i britanskog zvuka. Slušao sam razne pravce i pored toga, jer radim na radiju pa imam dosta toga u glavi, i mislim da se u mojim pesmama može čuti spoj svega i svačega.

MjuzNews: Navedi jednu pesmu koja ti se u poslednje vreme jako dopala ali te je (zbog žanra ili toga ko je peva) malo blam da to priznaš?

Nikola Radović: Haha, sjajno pitanje! Svi imaju te pesme, ali me nije blam da priznam, mislim da je to dobra muzika. Himzo Polovina, “Prošetala Suljagina Fata”.

MjuzNews: Odakle (u tvom slučaju) dolazi muzika?

Nikola Radović: Muzika dolazi iz mojih preispitivanja, mojih stavova prema ljudima, stavova drugih ljudi… U suštini, volim da posmatram i analiziram svet. Nisam nikad na "stand-by", uvek tražim i povezujem pojmove, ideje, shvatanja i često ih sublimiram u stihovima.

MjuzNews: Da li nastupaš i gde?

Nikola Radović: Posle EXIT-a smo bili malo i na Belgrade BeerFestu. Takođe sviram 6. i 7. septembra u Čačku na dva festivala – Čačak Unplugged i PRiČA, na prvom kao duo, a na drugom sa celim bendom. Radujem se uvak nastupima u Čačku. U Paraćinu se 20. i 21. septembra održava BalkanRockFest i pojavićemo se i tamo. Posle toga se radi na završavanju albuma pa ćemo malo pauzirati, a onda promocija oko koje će opet biti malo "lajva".

Ostavi
komentar

Povezano