Domaća scena

18.09.2014.

Ničim izazvan: Intervju sa Bojanom Gluvajićem povodom izlaska novog singla Ničim Izazvan
foto: Aleksandar Zec
Ničim izazvan: Intervju sa Bojanom Gluvajićem povodom izlaska novog singla

"Nema stajanja!"

Ničim izazvan je definitovno jedan od trenutno najaktivnijih bendova na domaćoj sceni a pre svega par dana ova ekipa nas je obradovala odličnim novim singlom “Rekla je”. To je bio naš “izgovor za razgovor” sa Bojanom Gluvajićem, vokalom i gitaristom benda:

MjuzNews: Iako nam je ovo već treći put da pričamo sa vama u proteklih godinu dana, svaki put smo imali lep razlog pa je tako i ovoga puta. Imate super novi singl "Rekla je" koji je ovih dana izašao a očekujemo i spot. O kakvom se spotu radi?

Bojan: Spot za pesmu ,,Rekla je" izaći će 22. septembra. Imaće svoju premijeru na MTV kanalu. Prvi put smo se odlučili za spot koji je sniman tokom nastupa uživo. Iskombinovali smo snimke sa nekoliko koncerata i napravili smo video koji u potpunosti dočarava atmosferu sa svirki.

MjuzNews: Budući da vas pažljivo pratim već neko vreme, moj utisak je da vam ton rapidno sazreva iz pesme u pesmu i da sve više dolazite do svog zvuka. Da li se slažete?

Bojan: Neki ljudi koji nas, poput tebe, već neko vreme prate, složili bi se sa tobom. Evo, i mi tek sad postajemo svesni toga. Nismo to svesno odradili, ali to izgleda neminovno dolazi sa sazrevanjem benda.

MjuzNews: Nedavno ste potpisali za Lampshade media i objavili za ovu etiketu svoj album u digitalnoj formi. Da li mislite da će svetski tendovi u skorije vreme kod nas konačno zaživeti u punom sjaju i da li vidite u skorijoj budućnosti ozbiljniju monetarizaciju od svojih izdanja?

Bojan: Sve stvari iz sveta će neminovno stići i do nas, samo nisam siguran da se to dešava baš željenom brzinom. Kuće poput Lamshade media doprinose ubrzavanju tog procesa i drago nam je da smo njegov deo. Bilo bi jako lepo kada bi izvođači, za početak, mogli da pokriju svoje troškove putem autorskih prava i objavljivanja digitalnih izdanja. Dok taj dan ne dođe, biće ,,borba" kao i do sad.

MjuzNews: Uskoro vas očekuje i nastup u Novom Sadu. Šta spremate?

Bojan: Koncert u Novom Sadu je poseban sam po sebi. Naša baza je u Vrbasu, na svega 40km od Novog Sada, a do sada tu nijednom nismo nastupali samostalno. Na prvom mestu spremamo sebe za Novi Sad (smeh). Budući da dvadesetak dana nismo svirali i da po prvi put sviramo upravu u ovom gradu, taj koncert može biti u najmanju ruku – odličan (smeh)!

MjuzNews: Znam da smo dosadni i da je iritantno nekoga ko je tek izbacio novu pesmu pitati šta dalje, ali takva je publika, a mi pitamo ono što publiku iteresuje. Dakle, šta dalje?

Bojan: Nema stajanja! Slede koncerti u Kragujevcu, Požarevcu, Subotici, Beogradu i Nišu a onda malo i van naših granica. Mi uvek nešto radimo… Mislimo da je to tajna i opstanka i uspeha!

Ostavi
komentar