Domaća scena

28.02.2023.

Na istom putu sa basom i stegom
Na istom putu sa basom i stegom

Treći album benda

Pančevci Bas i Stega predstavljaju treći studijski album Na istom putu. Kako kažu iz Pop Depresije: "Njihova muzika je furiozno prožimanje gruva sa rokenrolom, psihodelijom, d&b i elektronikom."
 
"Mislim da smo na ovom albumu otišli još jedan korak dalje sa kreativnošću i maštom, tako da smo spojili sve naše ideje u kompaktnu celinu koja hipnotiše i kroz muziku prenosi naše poruke, nadrealne doživljaje stvarnosti i stavove. Tokom celog perioda bend je disao kao jedan i uvek pronalazio snagu da živi svoju stvaralačku misiju. Na istom putu nam se našla sada već ustaljena ekipa neverovatnih saradnika sa kojima smo nastavili rad koji je započet još na albumu „Negde daleko“ 2019. godine i bez kojih album ne bi bio ovo što je sada. Za nas je „Na istom putu“ više od običnog albuma i zbirke pesama, ovaj album je nepokolebljivi životni stav i strast prema stvaralaštvu", kaže pevač i gitarista benda Dragan Gale Vlajić.
 
Prvi singl s albuma Na istom putu je pesma „Osećaj“, a video spot za ovu pesmu snimio je Aljoša Dakić.
 
 
 
 
Bas i Stegu čine Gale Vlajić (gitara, vokal, elektronika i efekti), Stevan Đorđević (bas), Miloš Spasić (sint, prateći vokali) i Uroš Kiš (bubnjevi). U ulozi producenta, čoveka koji radi miks, mastering i dizajnira ovaj jedinstveni zvuk našao se ponovo Srđan Popov, uz tradicionalo snimanje gitara u Pančevu sa Stefanom Gaćešom i gostovanje Sanje Ugrčić Pavlović na vokalima. Vizuelno je celu priču zaokružila umetnica Larisa Ackov nadrealnim artworkom koji je animiran u kolaboraciji sa dizajnerom Milanom Perišićem.
 
Ceo album možete da preslušate na YouTube-u:

 

Ostavi
komentar

Povezano