Domaća scena

25.07.2013.

Mr. Rabbit: Intervju Aleksandar Danilović, AKA Mr. Rabbit
foto: Youtube screenshot
Mr. Rabbit: Intervju

On ima šta da kaže

Aleksandar Danilović je nedavno debitovao sa singlom "Noćna luka brodova". Malo je reći da smo se, slušajući ovu pesmu, zainteresovali da saznamo nešto više o momku koji dolazi iz Valjeva i koji koristi nick Mr. Rabbit. Evo razgovora sa njim:

MjuzNews: Za sve nas koji smo za tebe čuli u onom trenutku kad je izašao spot za „Noćnu luku brodova“ deluje kao da si se pojavio niotkuda. Ali to naravno nije tako. Ispričaj nam svoju hip – hop storiju...

Mr. Rabbit: Nema tu neke specijalne priče. Za mnoge to zaista jeste ’’niotkuda’’, jer zapravo, to jeste nešto prvo ’’veliko’’ što sam uradio. Ali da, bilo je rada i pre toga, naravno. Vredna pomena je priča, negde početkom srednjoškolskih dana, sa bendom Ira, slična ovoj što se zvuka i načina izvođenja tiče. Ne tako uspešna, jer čini se sada, da za nju nije bilo ni mesto ni vreme, ali svakako jedno bogato iskustvo puno nastupa i pre svega, druženja i upoznavanja sa ljudima. Još u tim danima, javila se ideja o ovom projektu, koji se polako privodi kraju a čiji se deo može videti u pomenutom spotu. Pa su se tako, neki iz te stare priče upleli u ovu novu, nadam se uspešniju. Novi spot je u pripremi, pa ćemo videti šta sledi...

MjuzNews: Studiraš na Pravoslavnom Bogoslovskom Fakultetu u Beogradu. Kako se žestoki Mr. Rabbit uklapa sa ovom drugom stranom tvoje ličnosti i da li se uopšte radi o dve suprotnosti ili to samo tako izgleda neupućenom posmatraču?

Mr. Rabbit: Heh, da, interesantno pitanje svakako. Pa šta znam... splet okolnosti me je odveo na taj put, tako da ne bih rekao da se tu radi o bilo kakvim suprotnostima, podvojenim ličnostima ili herojima iz stripova koji preko dana rade za kancelarijskim stolom, a noću se bore protiv kriminala, maskirani u kojekakve kostime. Jednostavno, meni se čini da se to, na neki način, savršeno uklapa. Bar unutar mene kao slovesnog bića... Te tako mogu da spojim mnoga moja interesovanja, kao što su pisanje, muzika, želje za otkrivanjem istina i druga, u jedno. Za sad se ne svađamo (smeh). Tako da, rekao bih da to samo tako deluje gledajući sa strane...

MjuzNews: Kako izgleda hip – hop domaća scena, posmatrano „iznutra“. Da li imaš podršku starijih kolega?

Mr. Rabbit: Uh, pa stvarno ne bih znao da kažem. Poprilično sam se isključio iz cele te priče radeći na ovom projektu da stvarno ne znam kako sada to sve izgleda. Mada iskreno rečeno, nikada nisam ni bio neki veliki deo te ’’scene’’ i te priče. Valjda sam još uvek mlad za tako nešto... Što se podrške starijih tiče, naravno, iako je ’’lokalnog’’ karaktera, momci iz Tremendum ekipe, koja je kao deo Tripolisa, svakako poznata široj javnosti, su uvek bili tu, raspoloženi za pomoć, saradnju, te bih ovom prilikom dao sebi slobodu da najavim i njihov album koji bi trebalo ovih meseci da se pojavi.

MjuzNews: Da li si zadovoljan reakcijama na debi singl „Noćna Luka Brodova“?

Mr. Rabbit: I te kako! Ne, zaista, nisam očekivao da će za tako malo vremena veliki broj ljudi čuti pesmu, pogledati spot... I što je možda najvažnije, da će se većini svideti isti.

MjuzNews: Ovaj singl je i najava istoimenog debi albuma. Dokle si stigao i kada ga možemo očekivati?

Mr. Rabbit: Tako je. Ako sam nešto naučio za ovih, nepunih dvadeset godina života, to je da se ne treba zaletati i precizirati datum za bilo šta, nazovi ’’veliko’’ u životu, pa tako i za ovo... Album se radi, za sada ide sve po planu, pa ćemo videti... Ja se nadam za koji mesec, sigurno!

MjuzNews: Kako bi nekoga ko ne sluša hip – hop i ko ne „kapira“ filozofiju ovog žanra zainteresoivao da „da šansu“ tvojoj muzici?

Mr. Rabbit: Eh sad... teško pitanje, na koje verovatno nemam adekvatan odgovor... Jedini način da se bilo ko ’’zainteresuje’’ za ovo što ja radim, jeste da to zapravo posluša, pogleda, da odvoji nekoliko minuta svog života, da čuje šta ja to imam da ’’kažem i pokažem’’... Daću sebi toliku slobodu da kažem da verovatno neće izgubiti vreme i da će imati šta interesantno da čuje i vidi!

MjuzNews: Šta misliš o takmičenjima za talente i da li si eventualno razmišljao da se i sam prijaviš?

Mr. Rabbit: Šta znam, nisam to nikada nešto preterano pratio, ali verujem da predstavljaju dobru odskočnu dasku za mnoge talentovane umetnike. Što se mene tiče, iskreno, nisam o tome nikada razmišljao. Ne vidim sebe među ljudima koji sigurno imaju mnogo veće talente ’’za pokazati’’ narodu od mene. Ipak, nikad se ne zna, ali za sada, ne razmišljam o takvom potezu.

MjuzNews: Šta trenutno slušaš kod kuće?

Mr. Rabbit: Uh, šta znam, svašta nešto, plejlista je puna. Ovih dana uglavnom Nas, Cypress Hill, P.o.D, Papa Roach, Flobots, Flipsyde, Dream Theater možda... Varira to kod mene stalno od raspoloženja. Nekad dobri stari rep, nekad miks svega i svačega... Što će uroditi raznolikim zvukom na albumu, kada se isti pojavi.

Ostavi
komentar