Domaća scena

20.07.2015.

MjuzNews intervju: Ubrzo Potom Ubrzo Potom
foto: PR photo
MjuzNews intervju: Ubrzo Potom

Alternativni sastav iz Užica

Ubrzo Potom je fusion alternative rock bend iz Užica koji je nastao 2011. godine s tim da su autorskom muzikom krenuli da se bave godinu dana kasnije. Nastupali su širom Srbije: na Demo Masters-u u beogradskom Domu Omladine, finale FARBA festivala u BIGZ-u, finale Belgrade Demofest Live-a u KST- u, na nikšićkom Lake Fest- u (kao nagrada za finale BDFL-a 2014.) deleći binu sa Gibonni- jem, Velikim Prezirom i Kultur Shock- om, kao i na velikom NEXT FEST-u u rodnom gradu Užicu gde su binu delili sa bendovima  Zemlja Gruva i Svi na Pod. Prošle subote su nastupali u Bajinoj Bašti na Most Festu.

Članovi benda su: Milan Cicvarić (bubnjar), Nikola Kojadinović (basista), Aleksandar Hadžić (gitarista, prateći vokal), Matija Simeunović (pevač, saksofonista).

Imali smo prilike da razgovaramo sa članovima benda o muzici koju vole i predstojećim koracima.

 

INTERVJU

MjuzNews: Želimo da saznamo više o vašem muzičkom ukusu. Kojim bendovima bi se svako od članova Ubrzo potom priključio da može?


 Matija: Nikad nisam maštao o radu u nekom afirmisanom bendu, previše je nerealno čak i za maštanje, ali zamišljam sebe na bini sa npr. Urban&4 kao neki gost ili slično, to bi bilo neprevaziđeno iskustvo. Voleo bih da stojim pored Rundeka kada svira Šal od svile i dodam po koji ton. Ili da zasviram sa najboljim akustičarima roka kao što su Simon & Garfunkel, Bob Dylan ili Cat Stevens. Ali najviše volim da zamišljam nas, da smo uspeli da se izrazimo u svojoj muzici.

Aleksandar:  Evo ako ćemo da maštamo, voleo bih da sviram u RHCP umesto ovog novog gitariste koji mi se ama baš ne sviđa. Voleo bih da budem senka Adama Jones-a iz Tool-a, voleo bih da budem ritam gitarista Smaka,  ili da sviram u Jamiroquai… Ipak, kao i Matija, najviše bih voleo da se ostvarim u sopstvenom autorskom radu.

Nikola:  S obzirom na to  da volim džez, od džezera bih binu delio sa Cosmosquad-om, Jeff Sipe-om i Herbie Hancock-om, a od ostalih: sa Doors-ima, Morcheebom, Pepersima (sa Džonom - hvala bogu), Smakom i Stevie Ray Vaughan-om.

Milan:  Želja od malena mi je da budem bubnjar Ace Lukasa, a kada bih imao pevački talenat  Žare i Goci bi bili jedini sa kojima bih želeo da pevam.

 

MjuzNews: Gde izlazite ako izlazite?   

UBRZO POTOM: Pošto uglavnom svi još uvek živimo u Užicu, izlazimo na nekoliko mesta gde se sluša muzika prihvatljiva našem uhu, kao sto su Dubliner, Gradski Kulutrni Centar, Kuća Čaja...

 

MjuzNews: Koji izvođači u Srbiji ispunjavaju zahteve vaših ušiju?

UBRZO POTOM: Ako pričamo o „novijim“ bendovima to su Artan Lili, Zaa, Regulator, Ućuti Pas, Volt Pop, Dingospo Dali , Quarterbuzz itd. A od „starijih“ volimo Ramba Amadeusa, Bjesove, Smak, Eyesburn, Darkwood Dub, Nikolu Vranjkovića .

Aleksandar : Veliko poštovanje imam prema Slobodanu Trkulji i njegovom radu.

 

MjuzNews: Zvuk vam je alternativan i nimalo naivan. Koju od svojih pesama izdvajate kao „to je to“ momenat?

UBRZO POTOM:  Poslednja pesma koju smo za sada objavili i koja nosi simbolično naziv imena benda “UBRZO POTOM”.

 

MjuzNews: Ako biste mogli da dobijete jednog svetskog producenta da radi na vašem predstojećem materijalu ko bi to bio?

UBRZO POTOM: Rick Rubin.

 

MjuzNews: Da li uskoro nastupate negde i kada možemo da očekujemo debi album?

UBRZO POTOM:  Nastupamo 31. jula na Park Festu u Užicu. U planu su još neki nastupi, ali ništa još nije definitivno dogovoreno. Što se tiče albuma, ne možemo ništa reći sa sigurnošću jer je to veliki posao koji košta i kome se  treba posvetiti maksimalno. Prvo sledeće što planiramo je snimanje spota, a potom i ulazak  u studio, ali kada će se to desiti ni sami nismo sasvim sigurni.

 

MjuzNews: Pozdravite naše čitaoce jednom pesmom koja nije vaša.

UBRZO POTOM:

Ostavi
komentar

Povezano