Domaća scena

19.09.2022.

MjuzNews intervju: Logička greška
MjuzNews intervju: Logička greška

Uoči koncerta u Dragstoru ove subote

Logička greška je beogradski post-pank bend nastao 2017. godine. Ove subote će se pridružiti Crvima, Pekiju Peleu, Dolores, Niku Nikoliću, Rogiju i Tihom Talasu na festivalu pop muzike koji u klubu Drugstore priređuju Kontakt Beograd i lejbl više manje zauvijek. Koncerti počinju od 18H, a karte možete da kupite na blagajnama i sajtu tickets.rs

Bend čine gitarista i pevač Matija Savković, bubnjar Lazar Prendović, gitaristkinja Ana Perišić i basista Marko Tomić. Ove godine su izdali debitantski album Čekam autobus koji nikad neće doći na lejblu Snaga.  

Uoči koncerta u subotu, razgovaramo sa članovima benda.

 

 

Zdravo, Logička greško! Predstavite se našim čitaocima pesmom koja nije vaša ali koju rado zajedno volite da slušate.

Paraf - Javna kupatila

 

 

Bend ste osnovali 2017. godine. Koliko se promenilo to kako ste zamislili Logičku grešku u početku za ovih pet godina? Kako vas menja ovaj proces i saradnja među članovima.

Bend je već 2 puta menjao basistu, a nastup na vmz festivalu će biti i poslednja prilika da nas čujete sa Prendom (bubnjar), koji je jedan od osnivača benda. Bend je prošao kroz dosta velikih reformi ali mislim da smo svaki put izlazili jači i bolji.

 

Kako izgleda jedna proba Logičke greške? Gde se okupljate i da li postoje neki rituali tipa žrtvovanje kese Smokija ili slično?

Proba Logičke je uglavnom unapred isplanirana, sem kada radimo potpuno nove stvari. Najviše smo voleli da sviramo u Bigzu dok nam ga nisu oteli, a sada je to Studio Studiović koji se nalazi blizu Slavije. Što se tiče rituala jedino Ana ritualno kasni na probe, ostali obredi nisu za javnost.

 

Na vašem debi albumu čujemo velikodušnih dvanaest numera. Jedan naslov nam je zapao za oko, „Ne mogu više da živim ovde“. Da nema nikakvih prepreka i da imate aktovku punu keša, gde biste šmugnuli?

Verovatno na neki festival preko, ali bi se brzo vratili. Pesma "Ne mogu vise da zivim ovde" ne govori o bežanju, već o ukazivanju na probleme i želji za promenom.

 

U kojoj meri prvobitnu ideju o pesmi uspete da isterate do snimka, a u kojoj meri je reč o eksperimentu u studiju?

Neke pesme su ispale baš onako kako smo zamisljali, a neke i ne, mada tu je glavna prepereka budžet.

 

Kada vam neko kaže pank, na šta prvo pomislite?

Stav. Borba protiv primitivizma i površnosti. Sloboda.

 

Pozovite publiku na svirku u subotu jednom vašom pesmom.

Neka to bude "Vampirskatarza". Pesma koju članovi benda najviše vole, od onih koje smo do sada izbacili. 

 

Ostavi
komentar

Povezano