Domaća scena

28.09.2016.

MjuzNews Intervju: Frenkie Frenkie, Indigo i Kontra
foto: universalmusic.rs
MjuzNews Intervju: Frenkie

Povodom zajedničnog albuma Putanja sa Kontrom i Indigom

Jedan od najslušanijih rep albuma iz regiona napravila su tri momka koji rade pod imenima Frenkie, Kontra i Indigo. Album se zove Putanja, a sa njega izdvojene pesme Karma, Bio Sam Tu, stvar sa sa Shtukom Bratmoi, naslovna Putanja, no tu su i Voltron, Malkice, Viša Srednja Klasa, Jaranstva, ali i Intro i Outro albuma na kojem se čuje i Juice
 
Album Putanja je sniman u Berlinu uz podršku Red Bull muzičke akademijeIndigo se bavio produkcijom, miks i mastering pomogao je nemac Christian Prommer. Album cover fotkao je Mario Ilić, a dizajnom se bavio Adopekid iz Hamburga. 
Na albumu je radio veliki tim, ali je njegova okosnica hemija koju poseduju ova tri ortaka. Kao FM Jam trojac nastupali su, ali je ovo prvi put da prave album zajedno. 
 
 
Njihov prvi zajednički album veoma je slušan putem digitalnih servisa (Deezer, Google Play, iTunes, Spotify…), a solidno se prodaju i fizičke kopije. Očekuje se jaka koncertna promocija, pa smo o tome pričali sa jednim od njih. 
 
Razgovarali smo sa Frenkijem o Weekndu, sceni u regionu, planovima za dalje, ali nas je interesovalo koliko je trnovit put bio do ovog uspeha. 
 
 
- Čini se da je rep scena u regionu jaka. To govorim na osnovu mnogo klinaca koji pokušavaju da se probiju. Ipak, ti si uspeo da napraviš zavidan uspeh. 
Šta te je izdvojilo?
 
"Puno faktora je uticalo, ali prije svega upornost i rad. Dio svog života sam proveo u Njemačkoj i tamo sam primio njihovu radnu etiku. Dakle, gdje je volja tu je i put."
 
- Kad smo kod klinaca, razmišljaš li o mentorstvu? To je nešto što hip-hop kultura neretko neguje.
 
"Mislim da moje brojne suradnje sa novim generacijama su jedna vrsta mentorstva ili barem mala pomoć. Mislim da je to jako bitno, rado ću pomoći onom ko pomoć zatraži."
 
- Pročitao sam da ste album uradili za svega nekoliko dana. Sa koliko ste materijala došli u Berlin, a koliko je tamo nastalo? 
 
"Recimo da smo dvije trećine imali spremno a ostalo smo radili gore na licu mjesta. Ponovo se vraćam na Njemačku disciplinu, sve to ne bih uspjeli završiti da gore nismo imali pomoć ekipe koja je sa nama radila u studiju.  Švabo je to!"
 
- Kako nakon ovog albuma izgledaju tvoji nastupi? Radite li obavezno sva trojica i koliko na setlisti ima pesama sa prethodnih albuma? 
 
"Sada ćemo više forsirati ovu postavu. U cilju nam je da prmovišemo album na što više nastupa tako da ćemo svugdje ići zajedno. Također izvodimo i naše solo stvari. Dakle, par sa Putanje, par mojih i par Kontrinih, i tako lagano naguramo na sat i pol repertoara."
 
- U jednom intervjuu si pomenuo da bi voleo saradnju sa Weekndom. Jesi li možda čuo njegov novi pravac, traku Starboy sa Daft Punk? 
 
"Naravno, jako mi se sviđa. Mislim da je Weeknd vratio RnB u mainstream i to mi je jako drago. Odlično pjeva i savršeno uklapa njegov vokal sa trap, odnosno ovom novom produkcijom."
 
- U istom intervjuu ste pričali da vam nije jasno zašto se svet toliko bavi ljudima kao što je Kim Kardashian, a mene interesuje šta mislite o njenom suprugu i da li je Kanye West najveći umetnik našeg doba kao što ga neki nazivaju? 
 
"Ne bih rekao da je najveći umjetnik, ali jeste odličan muzičar. I on mi je u intervjuima antipatičan ali njegova muzika se mora poštovati." 
 
- Hvala ti na odvojenom vremenu!
 
"Hvala vama na podršci. Pozdrav!"
 
 
 
 
Ostavi
komentar