Domaća scena

25.10.2018.

Mile Kekin objavio album
foto: Youtube screenshot
Mile Kekin objavio album

Kuća bez krova

Mile Kekin dve godine je radio na albumu i konačno su pred nama pažljivo odabranih deset pesama. Autorski i delom autobiografski album nastao je pod palicom produenta Denisa Mujadžića Denykena.
 
Prvi singl Reno 4 nagovestio da će se ovaj album žanrovski uveliko razlikovati od materijala koji Mile Kekin inače izvodi na rock koncertima svog matičnog benda Hladno pivo.
 
Usledio je Atlas, pa Takav par, pesma za koju je spot radio mladi reditelj Filip Filković Philatz: „Rekoh Filcu da snimi spot za Takav par, a on je snimio cijeli  film koji prati odrastanje jednog Takvog para. Zato ćete u ovom uratku vidjeti i miliciju i policiju, pikule i dronove. U spotu su iskorišteni prvi susjedi, muzikanti, ali i djeca iz vlastitog uzgoja plaćeni hamburgerima.“ – rekao je Mile Kekin
 
 
Najveću pažnju ipak dobila je pesma Atlantida, nastala u saradnji sa Bajagom, za koju Mile kaže da je to pesma o „nama iz plemena Azri“.
 
 
Svoj novi solo album najbolje je opisao sam Mile Kekin:
 
Album Kuća bez krova  zamišljen je kao svirani film s deset scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na mene. Soundtrack filma je smireniji nego što su to ljudi navikli od mene. Na njemu nema psovki, glasnih gitara i rockerskog garda. Počinje naslovnom Kućom bez krova u kojoj upoznajete glavnog lika, a završava muškim duetom Atlantida, u kojem tragam za izgubljenim članovima svog plemena. Jednog sam i našao - na pjesmi gostuje Bajaga koji kaže da je u njoj osjetio nešto “dobronamjerno, primjereno i pozitivno”, a želja mi je da takve emocije stignu i do publike.“
Ostavi
komentar

Povezano