Domaća scena

11.04.2014.

Luke Black: Intervju povodom sjajnog debija sa pesmom "D-Generation" Luke Black
foto: Omot singla
Luke Black: Intervju povodom sjajnog debija sa pesmom "D-Generation"

Luke Black je momak koji ima svega 22 godine ali koji se, kako sam kaže, autorskom muzikom bavi već skoro 10 godina tokom kojih je u miru svoje spavaće sobe snimio čak šest albuma koje su imali prilike da čuju samo njegovi najbliži prijatelji. Juče (četvrtak 10. april) je konačno debitovao na domaćoj sceni predstavivši se publici fantastičnim singlom „D-Generation“. Pored toga što izvodi svoje pesme, Luke Black je kompletan autor tekstova i muzike a prvi singl je izdao za etiketu Gruvlend.

Za sve vas koji volite Lany Del Rey, Miku i Lady Gagu ali i za vas koji tragate za novim, iskrenim, a modernim, zvukom, Luke Black će biti veoma, veoma prijatno iznenađenje.

MjuzNews: Juče je izašao tvoj prvi zvanični singl „D-Generation“ kojim si se predstavio širokoj publici ali se ti muzikom baviš već dugi niz godina...

Luke Black: Za mene je muzika medij koji treba da prenese nešto što sam ja u svojoj glavi video ili osetio. Kombinujem različite forme umetnosti (fotografija, dizajn odeće, performans...) ali se naviše bavim muzikom. Tekstove sam počeo da pišem već sa 12 a muziku sa 16 godina kada sam skinuo program Fruity Loops. Imam dosta materijala i ako računamo sve što sam do sada snimio ovaj CD na kom sada radim bi mi bio sedmi album po redu! Ipak, ja ga posmatram  kao treći, u nekoj svojoj zamišljenoj karijeri koju sam imao u svojoj spavaćoj sobi, (smeh) zato što na samom početku nisam pravio toliko svoju muziku već sam skidao tuđu sa neta i pisao svoje tekstove na to. Interesantno je to da je sva muzika koju sam pravio, čak i kada sam imao samo 12 godina, uvek bila u formi albuma... nikada nisam radio samo singl već sam oduvek pravio konceptualno i tematski kompletne albume.

MjuzNews: Da li planiraš da uradiš nešto sa tim silnim starim materijalom?

Luke Black: Stari materijal je u duhu sarog perioda i stvari koje sam tada preživljavao tako da ne znam koliko ima mesta sada za to... 

MjuzNews: Kompletan si autor i izvođač svoje miuzike ali isto tako tesno sarađuješ sa Gruvlend ekipom...

Luke Black: Da... Pišem tekstove, pevam, i zapravo radim i aranžmane i postprodukciju ali zbog toga što imam  poteškoće da konkretizujem ono što sam zamislio uvek se trudim da sarađujem sa drugim producentima i muzičarima koji profesionalizuju taj moj zvuk. Naravno, težim ka tome da sve radim sam tako da sam trenutno u fazi učenja što će mi omogućiti da na kraju samostalno dovedem svoju muziku na makar 90% gotovog proizvoda.

MjuzNews: Da li D-Generation znači „degeneracija“ ili The Generacija?

Luke Black: To je igra reči koju svako može da shvati na svoj način. Po mom nekom razmišljanju to predstavlja generaciju D; potpuno abitnu generaciju, društvo unutar društva koje se ne uklapa u kalup u kom se celokupno društvo nalazi... A ono što to društvo čini degenarcijom je činjenica da se ponose lažnom slikom koju su o sebi stvorili a koja je nametnuta načelima novog vremena u kom su odrasli. Oni se slepo drže te slike radi osećanja pripadnosti iako duboko u sebi ni ne veruju u nju.

MjuzNews: Da li je za tebe bavljenje muzikom u okolnostima kakve imamo na domaćoj sceni ludost, hrabrost ili nužnost od koje se ne možeš odbraniti jer te goni sopstveni talenat?

Luke Black: Nikada nisam razmišljao da li će nešto što radim uspeti ili ne jer ja jednostavno moram da stvaram. Ne mogu bez toga što na neki način jeste teret jer kada ne radim osećam ogromno nezadovoljstvo. Trenutna scena u Srbiji je odraz našeg političkog i društvenog stanja ali ja sam siguran u to da će se ta situacija vremenom menjati. Verujem da će se, kako u svetu tako i u Srbiji, desiti promena u opštoj harmoniji pa će, kako ljudi budu raspoloženiji, biti i spremniji za kulturu, novu muziku, umetnost...

Luke Black će svoj prvi beogradski nastup imati 9. maja u Sali Amerikana Doma Omladine, u okviru Gruvlend festivala na kom će nastupiti zajedno sa imenima kao što su Hornsman Coyote i Tomy T, Begefank, Marko CYA, Prašine, Srđan Marković i Milorad Demić Dema.

Ostavi
komentar
  • 11.04.2014, 16:21h Vedran - Super je momak, i super je stvar po svakom pitanju - kompletan autor! Bravo

Povezano