Domaća scena

05.11.2021.

LP Duo i Ivan Božičević predstavljaju novu saradnju
LP Duo i Ivan Božičević predstavljaju novu saradnju

„Spring Passes, Pt. 1“

"Sustainable Development“ i „Spring Passes, Pt. 1“ su najava albuma LP Duo Plays Božičević, posvećenog ljubiteljima savremene klasične muzike. Album izlazi 19. novembra za Universal Music Serbia, a kompozitor Ivan Božičević i pijanisti LP Duo su o njemu rekli: 
 
„Spring Passes“ je emocija u najčistijem obliku. Dirljivo, usplahireno i hrabro! Dozvoliti sebi nežnost i krhkost, odlika je onih hrabrih i zrelih i to posebno u vremenu današnjeg vrednosnog sustava koji propagira baš sve suprotno - hladnu distancu bez emocija. U ovoj skladbi i izvedbi, desi se onaj „zen“ momenat, kada deluje kao da se slika zamrzla, a iznutra sve bukti, kao kada posmatramo prirodu koja je samo nazigled nepomična. Nakon ovog iskustva život više nije ka prije jer nas je muzika odvela na neko novo misto“, pričaju Sonja i Andrija – LP Duo o novom izdanju.
 
„Prvi odsek koji danas čujemo (Adagio dolente) zamišljen je sa „zen“ namerama: izvođači bi trebali biti veoma slobodni i izražajni, ne ostavljajući utisak de žele biti slobodni i izražajni. Tempo treba da teče, ali muzika treba zvučati kao da je vreme zaustavljeno. Ukupni efekat, uključujući i drugi odsek bi trebao rezultirati suspenzijom vremena što će biti ostvareno pomoću hipnotičkog minimalističkog pogona“, objašnjava Božičević.
 
 

 

 

Ostavi
komentar

Povezano