Domaća scena

22.06.2016.

Ljetno Kino ima novi spot Ljetno Kino
foto: PR photo
Ljetno Kino ima novi spot

i intervju, i nastup

Kultnu pesmu Ruke od Darka Rundeka obradio je ovaj veseli bend is Pastire. Ljetno Kino spaja ukulele, klarinet, bubanj i troglasno pjevanje i tako nam donosi pesme iz razlicitih razdoblja i stilova, koje u njihovoj obradi postaju dobre za ples.

Bend je okupio Mladen Juričić, gitarista koji je bio deo Azre, kao i benda Film, LeCineme i Vještica. Od leta 2009-te, Ljetno Kino počinje sa radom i od tada nastupaju na urnebesnim zabavama na jadranskim ostrvima, u najboljim klubovima, na otvaranju filmskog festivala u Kanu, kao i velikim muzičkim festivalima.

Ljetno Kino će za Beograđane i sve one koji se nađu u Beogradu, nastupiti 30. juna, na letnjoj sceni kluba Bitefartcafe, na Kalemegdanu. U susret tom koncertu, mi smo porazgovarali sa Mladenom koji je za nas i vas imao specijalnu pozivnicu za druženje.

MjuzNews: Krajem prošle godine, obradili ste pesmu Ruke i predstavili spot, koji je specifičan po tome što deca znakovnim jezikom izvode pesmu zajedno sa vama. Odakle ova ideja i kako je proteklo snimanje?

Mladen: Ruke smo uz Rundekov blagoslov snimili kao poklon fanovima koji su tu pjesmu odabrali kao najdražu iz repertoara Ljetnog kina. Paralelno je moj prijatelj koji je učitelj u osnovnoj školi odabrao baš tu pesmu da decu nauči znakovni jezk i muziku prevede u svet tišine. Osim što su u spotu “pevali“ znakovnim jezikom deca su spot i snimila i izradila u školskoj filmskoj radionici.

MjuzNews: Na prošlogodišnjem koncertu u klubu Bitefartcafe, nastupili ste u majicama na kojima su bili dečiji crteži. Kakva priča se krije iza ovih majica?

Mladen: Dečje crteže smo prvi put koristili na omotu EP albuma “4 godišnja doba” s Vladom Divljanom. Crteže je kao petogodišnjak masovno pravio moj sin Rok, to su ustvari portreti sestrinih prijateljica. Setio sam ih se kad smo razmisljali o omotu i za naslov svake pesme se našao savršen portret. A majice s tim crtežima smo usmerili u humanitarnu akciju.

MjuzNews: Živite životom koji mnogima deluje kao san. Ima li ičega negativnog u životu na ostrvu ili je to zaista tako savršeno kao što nama iz ove perspektive deluje? Da li možemo ipak da zamenimo mesta na nedelju dana?

Mladen: Ostrva su predivna, svet u malom, ali ne bih vam savetovao da se zimi s nekim zamenite na nedelju dana.

MjuzNews: Da li vam se desi da od svirke do svirke idete čamcem?

Mladen: U leto 2011. me pukla ideja da organiziram turneju na kojoj se putuje samo vodenim putem, dakle da s ostrva Brač na svirke ne odlazimo autom nego samo tamo gde se može vodenim putem. Teoretski tako smo mogli stići i do Beograda, ali probleme s raznim vrstama plovila smo imali i do nekih susednih otoka. Uspelo nam je al je bilo vrlo mokro, sve u svemu ideju ne preporučujem.

MjuzNews: Prošle godine ste nastupili u zatvorenom prostoru Bitefartcafea, a ove godine se nadamo da ćete nastupiti u letnjem klubu na Kalemegdanu. Da li nam donosite leto u Beograd?

Mladen: S letom se nikad ne zna pa cemo u repertoaru imati i zimskih pesama za svaki slučaj.

MjuzNews: Kojim stihovima biste pozvali publiku na koncert 30. juna?

Mladen: “Ništa nam neće ovaj dan pokvarit”

Karte za koncert možete kupiti na prodajnim mesta Eventima i DDTickets-a. Dok čekamo nastup, da nam duša ne ugine od tišine, pogledajte obradu Rundekove pesme.

 

Ostavi
komentar

Povezano