Domaća scena

30.10.2014.

LillieWah: Intervju sa Tamarom i Dušanom Tamara i Dušan Milanović
foto: PR Photo
LillieWah: Intervju sa Tamarom i Dušanom

Sjajan debi novog dvojca na domaćoj sceni

Tamara Milanović i njen brat Dušan Milanović oformili su bend koji su nazvali jednostavno: LillieWah. Ovih dana su izbacili i svoj prvi singl „Bliss“ a mi smo imali prilike da proćaskamo malo sa njima o planovima, inspiraciji i još nekim temama za koje verujemo da će vam biti zabavne:

MjuzNews: Recite nam na početku zašto LillieWah? Znamo da svi bendovi mrze ovo pitanje ali ono se podrazumeva kad sa nekim pvi put pričamo a naročito kada se radi o novom bendu.

Tamara: LillieWah je moj prvi mail nalog koji sam napravila pre mnooogo godina. "Lillie" je bio pseudonim za moju drugaricu u telefonskom imeniku, a u vreme kad sam pravila taj nalog Dule je kupio svoju wah cry baby pedalu. Zvučalo mi je gotivno, možda sam tada negde i pomislila da će mi zatrebati cool nadimak, a kasnije se ispostavilo da se i Duletu sviđa da tako nazovemo bend.

MjuzNews: Znamo da ste oduvek podržavali jedno drugo i pomalo muzicirali zajedno ali šta je to što je presudno dovelo do ideje da konačno oformite i bend?

Dušan: Tamara i ja smo počeli da vežbamo zajedno kad sam ja počeo da sviram pre više od 10 godina. Uvek se ideja o bendu provlačila ali smo se nekako mi mimoilazili. Nismo uvek i u istoj meri imali inspiraciju da sviramo zajedno. Ucešća u emisijama Ja imam talenat i X Factor su nam oboma pomogla da shvatimo šta želimo da postignemo svojom muzikom, a naše dugogodišnje muziciranje je bila priprema za ono što tek sledi.

MjuzNews: Prva pesma koju ste sa nama podelili pre nekoliko dana je božanstvena i zaista zvuči kao da dolazi sa novog albuma nekog inostranog artista. Pre svega čestitke za istrajnost kad je žanr u pitanju a moram vas pitati i kakve su prve reakcije publike?

Tamara: Tekst za "Bliss" je nastao pre više od dve godine. U tom periodu Dule je mnogo više imao inspiracije za sviranje, a ja sam se, takoreći, bila uspavala. Dok jednom prilikom Duletova improvizacija nije samo kliknula u mojoj glavi. Znala sam da imam tekst za nju. Dugo nam je trebalo da pesmu snimimo, i čak i kad prvi put jesmo, nismo potpuno bili zadovoljni. Onda smo došli na ideju da to uradimo u Attic Studiju, i tada smo znali da je to zvuk koji tražimo. Kockice su se poklopile, i danas smo prezadovoljni pesmom koju smo objavili, a reakcije publike to samo potvrduju.

MjuzNews: Ko ili šta vam je glavna inspiracija?

Tamara & Dušan: Inspirišu nas život i ljudi. Situacije u kojima se svako od nas makar jednom našao.

MjuzNews: Šta planirate u narednom periodu? Da li da očekujemo EP ili album?

Dušan: Uvek nam je ideja bila da napravimo par intimnijih akustičnih svirki koje nama najviše prijaju, i nadamo se tome u bliskijoj budućnosti. Radićemo na novim pesmama, jer bismo voleli da objavimo EP. U međuvremenu, možemo sada već da najavimo još jednu pesmu, cover, koja je snimljena kada i naša autorska u istom studiju. Objavićemo je za Tamarin rodendan (smeh).

MjuzNews: Tamara, da li si u kontaktu sa svojim bivšim mentorom iz perioda takmičenja u X Factoru, Kikijem Lesendrićem? Da li je čuo vašu novu pesmu i kakvi su njegovi utisci o onome što radiš sada, nakon takmičenja?

Tamara: Ostali smo u kontaku Kiki i ja i naravno da je čuo našu pesmu. Kaže da je super (smeh).

Ostavi
komentar

Povezano