Domaća scena

04.10.2016.

Lena Kovačević peva pop na engleskom Lena
foto: Youtube screenshot
Lena Kovačević peva pop na engleskom

Poslušajte pesmu Pick Up

Žanrovkse odrednice odavno su postale besmislica, ali na našem tržištu češće su apsurd. Do juče folkeri, danas su zabavnjaci, a denseri sada su pop. Neki narodnjaci dovoljno dugo su tu i nazivaju se popom, iako evidentno nekršteni. House muzika kod nas je teški andergraund, a jedino za čime ne kaskamo je prosti EDM koji je dominantan i na radiju. 

U celoj zbrci najmanje iznenađuje to što pop snima neko ko se bavio jazz muzikom. Lena Kovačević pripremila je lahornu pesmu na engleskom koja ima jasnu strukturu, pitka je i pamtljiva, delom elegična, sa po notom odlučnosti i optimizma.

Produkcija spota razočaravajuća je, posebno kada se zadatak ne čini teškim jer je dovoljno pred kameru staviti nekoga vanredne lepote kao što je ona. 

Pesmu izdaje MENART i ovom prilikom bismo ih pozdravili i zamolili da u nekim od PR saopšenja navedu značaj saradnje Lene Kovačević i legendarnog producenta Godfreya Diamonda koji je radio na nekim od značajnijih ploča Lou Reeda, ali odgovornog za vanvremenske hitove kao što je More, More, More

Ostavi
komentar