Domaća scena

11.09.2020.

Kuvaš sarmu, radiš jogu, obaraš s'nogu
foto: Youtube screenshot
Kuvaš sarmu, radiš jogu, obaraš s'nogu

Upoznajte Boru i Karakondžulu

Posle osvajanja malih ekrana i karantinskog hita, mladi muzičar Bora Eskić, objavio je svoj prvi singl, pesmu Karakondžula. Bora je za vreme karantina na sebi svojstven način postao zaštitno lice emisije 24 Minuta sa Zoranom Kesićem za koju je snimio pesmu Karakondžula
 
Karakondžula je od danas dostupna na svim streaming servisima, a spot je do sada pregledalo preko 100 000 ljudi! 
 
Karakondžula ne zvuči baš kao dobra tema za ljubavnu pesmu. Uprkos tome, celog leta ova duhovita numera ne izlazi iz glave hiljadama ljudi.
 
„Ideja za pesmu došla mi je tokom džemovanja sa dvojicom prijatelja. Krenuo sam da pevušim melodiju i improvizujem tekst. Odmah smo se zarazili. Kasnije sam završio pesmu i shvatio da bi trebalo da je snimim. Zadržao sam minimalistički pristup, i mislim da se oseća pozitivna energija i neposrednost u pesmi. Reakcije ljudi su fenomenalne“, rekao je Bora Eskić.
 
Pesma je snimljena spontano, u kućnim uslovima. Ideja je bila da se zadrži utisak žive svirke. Spot je kolekcija interesantnih video klipova koje su Borini prijatelji snimili u karantinu.
 
Bora Eskić je muzičar iz Beograda. Svira akustičnu gitaru i peva. Od 2012. godine proputovao je skoro celu Evropu svirajući po ulicama Češke, Austrije, Nemačke, Poljske, Švajcarske, a najviše Italije. Takođe svira i u zatvorenim prostorima.
 
U poslednje vreme skreće fokus sa obrada na autorske pesme. Ima ih nekoliko, a za sada je najzapaženija Karakondžula, koja je postala popularna tokom karantina. Osim komponovanja, bavi se i improvizovanjem pesama na licu mesta, što je publici uglavnom zanimljivo.
 
Diplomirao je novinarstvo, ali mu sviranje više prija. Pored muzike piše poeziju i aforizme, a uskoro planira da izda i svoj prvi roman, inspirisan putovanjima.
 
 
Ostavi
komentar