Domaća scena

16.07.2014.

Kristina Kovač: "Grupa Doktori više ne postoji" Doktori
foto: Luka Pilipović
Kristina Kovač: "Grupa Doktori više ne postoji"

"Tužna sam i razočarana"

Iako se ovih dana po gradu moglo čuti šuškanje da će superfinalisti prvog regionalnog X Factora, sastav Doktori, potpisati ugovor sa jednom svetskom muzičkom izdavačkom kućom, do toga neće doći niti ćemo, kako sada stvari stoje, uopšte više imati prilike da Doktore slušamo u sastavu kakav znamo. Bend naime, više ne postoji o čemu je njihova menrorka, sjajna Kristina Kovač, sinoć obavestila FaceBook prijatelje putem podužeg posta na svom profilu. Njeno pojašnjenje kopiramo niže u celosti:

„Iako znam da će ovo izazvati novi talas razvlačenja po medijima, osećam kao svoju obavezu da vas obavestim da, nakon višemesečnog truda da pokrenem karijeru Doktora, a na moju ogromnu žalost, grupa Doktori više ne postoji.

U mom trudu da im obezbedim šansu za uspešnu karijeru sam dogurala do ponude jedne od vodećih svetskih diskografskih kuća (sa predstavništvom u Srbiji i regionu) da Doktori potpišu ekskluzivni ugovor za snimanje singla, sa opcijom albuma koji bi ta kuća finansirala i tretirala kao svoj br. 1 prioritet.

Dugujem vama, njihovim fanovima, objašnjenje toga kako je došlo do raspada benda.

Jedan od članova napustio je bend odmah nakon završetka X Faktora, bez ikakve želje da nastavi dalje, čak i kada je znao kakva šansa se bendu pruža sa ovom internacionalnom kompanijom.

Drugi član je u nekom trenutku, po mojoj, i proceni ostatka benda, počeo da se ponaša u neskladu sa činjenicom da je deo benda, stavljajući svoje interese ispred interesa benda, i ja sam, priznajem, na osnovu svog dosadašnjeg iskustva u muzičkom poslu sama rekla da ja sa njim više neću raditi.

Uprkos svemu tome, diskografska kompanija je i dalje bila voljna da radi, i da pristupi razgovorima i pregovorima o potpisivanju ugovora sa ostatkom grupe Doktori.

Bez obzira na tu srećnu okolnost, treći član mi je juče saopstio da njemu to ne deluje kao dobra ideja, i da se on posvećuje radu na svojoj pesmi, i svojoj solo karijeri.

Ja moram da vam kažem da sam jako tužna zbog svega ovoga, pa i razočarana.

U svom odnosu prema Doktorima i radu sa njima uvek sam imala interes grupe na prvom mestu, uložila sam apsolutni maksimum u rad sa njima na X Faktoru, verovala u njih, podržavala ih, odvajala nenormalno mnogo vremena da im osmislim vokalne aranžmane, da ih spremim za šou, iskreno, više nego ijedan drugi mentor.

Krivo mi je što su neiskustvo i neka vrsta nerealnog sagledavanja stvari odneli primat nad šansama kakve se događaju jednom u životu. Naročito mi je krivo zbog poslednja dva člana koja su, po mom mišljenju, ujedno bila i najradnija, najvrednija, najrazumnija i, u odnosu prema radu i meni, najkorektnija dva člana.

Svim momcima želim uspešne karijere, da ne zapostave svoj talenat, da rade vredno, da vuku pametne poteze. I da brzo uče, trebaće im.

A sa nekima od njih, verujem, još ću sarađivati, sa velikim zadovoljstvom.

Tužna mentorka K.“

Ostavi
komentar

Povezano