Domaća scena

07.03.2022.

Konstrakta dekonstruiše Evroviziju
Konstrakta dekonstruiše Evroviziju

Frka oko pobedničke pesme Beovizije

Gledanje Beovizije je postalo zabava koja se ne propušta u domovima mladih zahvaljujući tužnom preseku domaće scene i zaboravljenim kantautorima koji se za ovu priliku vade iz naftalina. Ove godine, situacija je još zanimljivija.

Dodatnu frku je napravila Konstraktina pesma "In Corpore Sano" koja je na veliko nezadovoljstvo njenih suparnika i drugih "favorita," zahvaljujući daleko najvećem broju SMS glasovapobedila. 

Na jedan se prepoznaje citiranje Marine Abramović i njenog rada "Art Must Be Beautiful, Artist Must Be Beautiful" i uopšte cele njene estetike (bela uniforma, lavor, pokušaj osvetljenja kakvo je radio Robert Wilson za The Life And Death Of Marina Abramović). 

Pesma počinje stihom Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl? Odgovor na ovo pitanje znamo i možemo da se zahvalimo Karen iz Will & Grace koja nam je odavno otkrila to - PARE! 

Nameru iza pesme čitamo kao dobru i svakako pozdravljamo to što nas neće predstavljati narodnjak Sare Jo ili duh Željka Joksimovića u telu Ace Lukasa, ali nećemo prećutati da je "In Corpore Sano" kvaziintelektualna recitacija koja je ujedno i super izgovor da okrenete profesorku latinskog iz srednje i kažete joj da mislite na nju. 

 

Ostavi
komentar

Povezano