Domaća scena

11.12.2013.

Koncertna promocija debi albuma sastava Bukowski Bukowski
foto: Marko Ristić
Koncertna promocija debi albuma sastava Bukowski

Obrenovac, 13. decembar

Obrenovački sastav Bukowski će u petak 13. decembra koncertno predstaviti svoj album prvenac "U Dimu" pred obrenovačkom publikom. Koncert će biti održan u Sportsko-kulturnom centru Obrenovac u maloj sali, a kao gosti će nastupiti sastavi Kolaps (Novi Sad) i Peripetia (Lazarevac). Koncert počinje u 21 čas, a ulaz je besplatan.

Bukowski je osnovan 2000. godine od strane nekolicine prijatelja i od tada do danas u nešto sporijem tempu radi na ostvarenju albuma „U dimu“ koji je snimljen 2004. godine. Od tada su izdali EP sa četiri pesme „Čekajući tebe“ i snimili dva spota.

Kolaps je bend koji je poslednjih godinu dana pomerio granice na domaćoj hardcore sceni. Svojim beskompromisnim zvukom i tekstovima na srpskom jeziku privukli su pažnju mnogih. Neverovatna energija živih nastupa dovela ih je do toga da će ove godine otvoriti novosadski Koncert Godine. Njihov drugi album “Bunt” izdat je pod okriljem izdavačke kuće Miner Recordings, a oba albuma se mogu naći i na stranicama Nocturne magazina kao besplatna download izdanja.

Priča benda Peripetia kreće krajem 2012. godine. Iako veoma mlad bend od samog početka pokazuje da je pred njim ozbiljna priča. Bend kroz svoju muziku spaja progressive, rock, funk, fusion, jazz, ambiient, groove i pop, a njihov najveći adut su odlične vokalne sposobnosti pevačice Mile Vukelić. Peripetia spaja sve životne teme višesmislenim tekstovima u kojima slušalac oseća slobodu, a autor olakšanje.

Ostavi
komentar

Povezano