Domaća scena

06.12.2012.

Ko je sve i dalje u igri za Prvi Glas Srbije? PGS
foto: PGS PR
Ko je sve i dalje u igri za Prvi Glas Srbije?

Upoznajte 10 finalista

Nakon 15 emisija sezone 2012. u igri je ostalo 10 takmičara. Možemo diskutovati oko toga da li su otpali neki koji to nisu zaslužili, i obrnuto da li su među preostalim takmičara tu i neki koji to možda ne zaslužuju, ali imamo prilike da glasanjem za naše favorite utičemo na njihov plasman sve do konačnog finala. Dok čekamo subotu i 21h da ponovimo gradivo.

Evo ko su pevači koji su i dalje u igri:

Boris Petrović ima 25 godina, dolazi iz Žitišta a publiku je izmeđuostalog osvojio i time što je po zanimanju pumpadžija. Iako je prilikom intervjua pred audiciju rekao za sebe da nije neki pevač ali da voli da peva, ni žiri ni publika se sa tim izgleda ne slažu jer dobija solidne kritike i brojne glasove publike pa je i dosta daleko dogurao.  Za sebe kaže da puno priča i da je previše skroman, i da je za uspeh u muzičkoj industri potrebna izuzetna harizma. Da li je Boris ima u dovoljnoj meri videćemo.

Nevena Božović, je iz Kosovske Mitrovice. Jedan je od najboljih pevača u ovoj sezoni takmičenja i samim tim jedan od favorita. Poznata je po svojim emotivnim nastupima i melanholičnom raspoloženju za koje se u javnosti spekuliše da li je stvar marketinškog trika. Ali, obzirom da Nevena u svako svoje izvođenje unese celu sebe i da je izuzetno muzikalan interpretator mi bismo rekli da je u pitanju njena izuzetno izražena emotivnost, a u tome nema ništa loše, naprotiv to je jako poželjna osobina za jednog pevača. Nevenu je žiri do sada samo hvalio a čak joj je i Marija Šerifović, koja je bila specijalni gost PGS-a prethodnog vikenda na Twitteru dala podršku.

Nikola Planka, rodom je iz Kruševca, bavi se hip – hopom, beat boxom, odlično đuska i voli da radi grafite. Ovo poslednje nije baš od presudnog značaja za takmičenje u PGS-u, ali zato sve ostalo jeste, a on vrlo uspešno miksuje sve svoje talente i iz nedelje u nedelju nastupa sve sigurnije. Zameraju mu da iako ima dobar glas ne ume uvek najbolje da ga kontroliše. Duhovit je, poseban, pomalo neozbiljan, zna šta želi – pa dosta je za početak...

Saška Janković, preslatka crvenokosa devojka iz Smedereva kaže da u životu gaji isključivo pozitivan stav, obožava životinje i ume da se raduje sitnicama. Tokom svojih nastupa je sigurna, daje sve od sebe a pokazala je u više navrata da nije samo interpretator već i sjajan improvizator i da u svoje nastupe unosi puno svojih ideja. Nastupom na kom je izvela Đelem, Đelem bukvalno je oduševila i publiku i žiri i dokazala da je izuzetno jak kandidat za pobedu.

Sara Jovanović zaljubljena je u svoj grad, Beograd. Prepoznatljiva po svom urbanom, nešto smelijem stilu odevanja koji joj fantastično pristaje, i po crvenom karminu koji obožava. Još pre PGS-a Sara se ozbiljno bavila pevanjem pa na sajtu YouTube možete naći njene snimke u kojima odlično izvodi mnogo MTV hitove od Adele do Killersa. Ima glas lepe boje i izuzetne pokretljivosti, scenična je i je sigurna u sebe. Jedna je od najzapaženijih učesnika i definitivno jedan od favorita.

Zoran Stanić dolazi iz Inđije, kaže da je povučen, romantičan, ne previše upadljiv i da ne voli veliku gužvu. Kako ćeš pobogu čoveče jednog dana da se probijaš kroz horde obožavaoca, pitamo se... Dobro, možda se navikne... Kaže za sebe da je smotan, da ne zna da igra i da se u borbi sa drugim takmičarima oslanja samo na glas. Srećom glasa ima pa mu želimo sve najbolje u ostatku takmičenja.

Snežana Vušović iz Novog Pazara ne shvata život previše ozbiljno već kao zabavu. Voli društvo, stalno je u pokretu i obožava brzu vožnju. Smatra da je rođena pevačica a kad peva i igra oseća se živom. Dobija uglavnom dobre komentare od žirija a pokazala je da se snalazi u različitim žanrovima. Srećno Snežo!

Ivan Petrović, je završio solo pevanje, ima 28 godina i kaže da bukvalno živi za muziku. Veliki je džentlmen i kaže da pomalo pati za prošlim vremenima kad je sve bilo malo sporije i drugačije. Za sada mu ide dobro a želimo mu da tako i nastavi.

Subotičanka Mirna Radulović obožava muziku. Izdvojila se kao fenomenalan pevač, dobija odlične kritike i možemo slobodno reći da je iz nedelje u nedelju sve bolja. Kaže da je emotivna, komunikativna a pre svega obična devojka. Mi ne mislimo tako jer Mirna ima zaista vanredan talenat što je čini veoma neobičnom i ozbiljnim kandidatom za visok plasman u PGS-u

Sanja Dimitrijević obožava prirodu, duhovita je, voli da se šali iako njene šale ne nailaze uvek na razumevanje. Presrećna je oseća se privilegovanom zbog ulaza u finale, raduje se svakom sledećem nastupu i želi da pokaže publici da joj je mesto tu – u Prvom Glasu.

 

Ostavi
komentar

Povezano