Domaća scena

31.03.2015.

Klupski sastav Euterpa izbacio singl "Sudar" Euterpa
foto: Menart PR Photo
Klupski sastav Euterpa izbacio singl "Sudar"

Uskoro i spot

Ljubiteljima kvalitetnog noćnog provoda, Euterpa je poznato ime jer je dugi niz godina jedna od napoznatijih i najpopularnijih klupskih atrakcija. Sa preko 1200 nastupa u zemlji i inostranstvu, Euterpa je već izvesno vreme i zaštitni znak emisije „Brakusovi dobri ljudi“ koja ide svakog četvrtka na RTV Vojvodina.

Svoju svestranost Euterpa pokazuje i kroz različite muzičke aktivnosti, kao što su studijski rad, snimanje i audio produkcija, saradnja sa TV Prva na projektima Prvi glas Srbije i Tvoje lice zvuči poznato, kao i saradnja  sa mnogim poznatim imenima iz sveta muzike.

Ideja da, pored toga što izvodi velike svetske hitove, postane od izvođača i stvaralac, postojala je duže vreme, ali trenutak u kome su se "kockice složile" je upravo sada. Ne želeći da se priklone standardima koji su prisutni na domaćoj sceni, članovi su odlučili da prate svoj osećaj i naprave pesmu po svojoj meri, u kojoj će svako dati najbolji deo sebe. Upravo zbog toga, "Sudar" je sviračka i pevačka pesma, kojom se prenosi energija moderne žive svirke, koju Euterpa neguje u svojim nastupima. Svi instrumenti snimljeni za ovu pesmu su pravi i "živi", što je u eri semplova, programiranja, kompjuterskih virtuelnih instrumenata postala prava retkost.

Pesma "Sudar", koja se može okvirno smestiti u power pop žanr, snimljena je u studiju Coda, pod producentskom palicom Marija Pajića. Autorka muzike i teksta, a ujedno i glavni vokal benda je Jovana Vujnović, dok su za aranžman bili zaduženi Goran German, Branislav Vukobratović i Ivan Mirković Bamby.  Pesma se od pre nekoliko dana “vrti” na domaćim radio stanicama a uskoro očekujemo i premijeru spota.

Ostavi
komentar
  • 31.03.2015, 17:50h Djura - I gde je ta pesma da cujemo ? Peti clanak o pesmi a link za pesmu nigde. To neka tajna ? Uzas..los marketing !

Povezano