Domaća scena

21.11.2013.

KKN: Premijera novog spota u ponedeljak 25.11. na MTV-u Kanda Kodža i Nebojša
foto: MTV PR Photo
KKN: Premijera novog spota u ponedeljak 25.11. na MTV-u

MTV Premijera u ponedeljak, 25. novembra, donosi spot za novu pesmu beogradskog muzičkog sastava Kanda, Kodža i Nebojša „Sve je stalo (u r’n’r)“.

Video su realizovali Raško Miljković, Darja Pačevski i Sašo Štih – grupa kreativnih mladih ljudi, koju je, i ovoga puta u ulozi producenta, okupio Lazar Sakan, kreativni menadžer kompanije New Moment.

Koncipiran kao road movie ili rokenrol movie čija je usputna stanica, ne slučajno, Piran, „dragulj slovenačke obale“, ali i rodno mesto velikog italijanskog kompozitora Đuzepea Tartinija, koji je, u svoje vreme, presudno uticao na evropsku muzičku scenu, spot je prevashodno izraz jedne od ključnih poruka rokenrola – „biti slobodan“, čak i po cenu toga da se bude „razbijen“.

Piran se u njemu pojavljuje kao simbol idealnog prostora u kome je sve stalo, ali i iz koga sve kreće da se kotrlja. Članovi benda, u neprestanom pokretu, koračaju kroz svojevrsan muzej srednjovekovne arhitekture, uzanim, kamenim uličicama. Njihova sudbina istovremeno je i sudbina samog rokenrola – biti u stalnom kotrljanju onog kamena od kog je sve i počelo.

Dakle, ponedeljak MTV u 20h.

Ostavi
komentar
  • 6.10.2014, 23:21h Aleksandar - link za novi spot KKN-a: "Vera, nada, ljubav i stav" https://www.youtube.com/watch?v=LK1ZIXS3-O0