Domaća scena

21.05.2013.

Killo Killo Banda: Intervju Killo Killo Banda
foto: PR Photo
Killo Killo Banda: Intervju

"Muzika otvara ljudima oči"

Killo Killo Banda je roots – reggae sastav iz Novog Sada koji čini 5 momaka: Vojislav Malešev (vokal), Zoran Tegeltija (bubanj), Dejan Matić (gitara), Minja Dabović (bas gitara) i Lazar Novkov (klavijature). Sledeći Vojislavovu inicijativu, sa radom su krenuli 2007. godine i od tada su izdali čak dva studijska albuma: „Amongst The People“ koji je izašao za etiketu EXITmusic i „Berba“ koji je izašao ove godine. Nastupali su na brojnim festivalima a 2011. godine binu su delili sa čuvenim Manu Chaom. Pre desetak dana nastupili su u Božidarcu, na trojnom koncertu zajedno sa bendovima Aman Zaman i Smone’n’Soul a tom prilikom smo ih i mi upoznali i poričali sa tom prilikom malo o regge-u, domaćoj sceni i još nekim zanimljivim temama.

Inače, album "Berba" je dostupan za free download. Kliknite OVDE.

MjuzNews: Kaži nam, kad bend kao vaš nastaje u uslovima kakvi vladaju kod nas na muzičkoj sceni, da li se razmišlja racionalno sa jasnim planovima i ciljevima ili je u pitanju „nagon“ za svirkom?

KK Banda: Bojim se da je u pitanju ovo drugo. Planovi i ciljevi ne postoje. Ide se na to da radimo dok nam je dobro i da se nadamo da možemo taj osećaj da probudimo i kod slušalaca. Dobrotu i radost življenja ali i poneko pražnjenje gneva prema surovim pipcima stvarnosti koji teže da nas pridave...

MjuzNews: Uspeli ste da izbacite čak dva studijska albuma do sada. Koliko je teško bilo?

KK Banda: Izbacivanje albuma se ispostavi često i kao najteži i najapsurdniji momenat. Čovek jednostavno ne zna kako i kome da se obrati i sa kakvom taktikom da pristupi tržištu. U suštini, ako ne razmišljaš o nekoj prodaji i zaradi onda ideš na to da se tvoj materijal, tj. tvoj muzički proizvod, čuje na što više raznih mesta i da te zovu da sviraš na tim mestima...

MjuzNews: Izuzetno često nastupate a vaši koncerti su i te kako posećeni. Dakle, publika postoji, ali za vas i vama slične bendove nema ni blizu dovoljno mesta u medijima? Šta mislite zašto je to tako?

KK Banda: Mislim da je samo potrebno biti uporan i istrajati. Svi ti bendovi kojima se mediji više posvećuju su ustvari matori bendovi koji svojim postojanjem jednostavno teraju medije da ih uvaže. Mi ćemo isto tako da udavimo. Nikad se nećemo raspasti!

MjuzNews: Da li muzika može da menja svet?

KK Banda: Može! Siguran sam. Ali ne na nekom globalnom nivou. Lepo, lagano, od pojedinca do pojedinca. Otvara oči ljudima, zamisli čoveka nad životom, tera ga da peva da igra i da deli sa bližnjima. Što više ljudi da se bavi muzikom i manje njih bi se automatski bavilo glupostima.

MjuzNews: Ko ili šta vam je naveća inspiracija?

KK Banda: Nema pravila. Nekada nešto iz realnog života a nekada nešto iz unutrašnjeg. Samo je bitno da nije usiljeno. Takve pesme najbrže dosade i nama a i ostalima.

MjuzNews: Osim reggae-a, šta još slušate, preporučite nam neku dobru muziku za koju sigurno nismo čuli.

KK Banda: To se, bar kod mene, smenjuje dosta brzo, sezonski. Trenutno me prilično inspiriše neki pustinjski, saharski bluz. Probajte sa grupom TINARIWEN. Mnogo je široka muzika i ostavlja prostora za daleka unutrašnja putovanja.

MjuzNews: Šta ste oduvek hteli da kažete a niko vas nije pitao?

KK Banda: Da jako volim svoju mamu Draganu (smeh). Naravno da jednako volim i svoju ženu i decu i brata i tatu i sve... Ali mama je ovaj ludak u meni koji voli da peva, igra i razgolićuje svoje emocije pred svetom... Hvala ti mamush! (smeh).

Ostavi
komentar

Povezano