Domaća scena

07.08.2019.

Kezz u singlu Nasmejan
foto: Youtube screenshot
Kezz u singlu Nasmejan

Novo od vredne i multitalentovane Tamare Ristić

Nakon dve godine od debi albuma, elektro kantautorka Tamara Ristić – Kezz do kraja godine objaviće drugi studijski album koji najavljuje prvim singlom, pesmom Nasmejan.
 
Kezz je protekle dve godine bila izuzetno koncertno aktivna. Svoj muzički izraz predstavila je regionalnoj i evropskoj publici. Tamara je na početku koristila tradicionalni zvuk koji je elektronskom, klupskom ambijentu davalo novu dimenziju. Novim singlom podigla sopstvene i standarde muzike koju stvara. 
 
Pesma je nastala u periodu kada sam odlučila da preispitam svoje predstave o ljubavi i pronađem sopstveni ideal u kreiranju iste. U toku jedne martovske večeri, svirajući na klavijaturi okrenuta ka terasi sa koje se pogled proteže dalje od Dunava, sve do Vojvođanske ravnice u kojoj sam rođena, pretočila sam razmišljanja nastala tog trenutka u najintimniju pesmu koju napisala.”, otkrila nam je Kezz.
 
Nove pesme napisane su tokom perioda u kom je Kezz učila produkciju i posvetila se izučavanju programa Ableton. Intenzivno je nastupala u klubovima kao DJ. Slušala je, otkrivala nova muzička prostranstva i posmatrala reakciju publike pred kojom je nastupala. Sva iskustva, navodi dalje Kezz, deo su estetike predstojećeg albuma.
 
Ostavi
komentar