Domaća scena

10.10.2019.

Kezz u singlu Nasmejan
foto: Youtube screenshot
Kezz u singlu Nasmejan

Novo od vredne i multitalentovane Tamare Ristić

Nakon dve godine od debi albuma, elektro kantautorka Tamara Ristić – Kezz do kraja tekuće objaviće studijski album koji najavljuje prvim singlom, pesmom Nasmejan.
 
Kezz je proteklih godina bila izuzetno koncertno aktivna. Svoj muzički izraz predstavila je regionalnoj i evropskoj publici. Tamara je na početku koristila tradicionalni zvuk koji je elektronskom, klupskom ambijentu davalo novu dimenziju. Novim singlom podigla sopstvene i standarde muzike koju stvara. 
 
Pesma je nastala u periodu kada sam odlučila da preispitam svoje predstave o ljubavi i pronađem sopstveni ideal u kreiranju iste. U toku jedne martovske večeri, svirajući na klavijaturi okrenuta ka terasi sa koje se pogled proteže dalje od Dunava, sve do Vojvođanske ravnice u kojoj sam rođena, pretočila sam razmišljanja nastala tog trenutka u najintimniju pesmu koju napisala.”, otkrila nam je Kezz.
 
Nove pesme napisane su tokom perioda u kom je Kezz učila produkciju i posvetila se izučavanju programa Ableton. Intenzivno je nastupala u klubovima kao DJ. Slušala je, otkrivala nova muzička prostranstva i posmatrala reakciju publike pred kojom je nastupala. Sva iskustva, navodi dalje Kezz, deo su estetike predstojećeg albuma.
 
Spot je snimljen sa instalacijom Ogledala umetničkog kolektiva Polimorf, koju su imali priliku da vide posetioci festivala Dev9t.
 
"Za spot sam imala nekoliko ideja koje su izbledele kada sam na Dev9t ugledala jednu od omiljenih instalacija sa prethodnog izdanja festivala. Sviđa mi se priča sa Ogledalima jer sam, igrajući se sa njima, osetila kako reflektuju tu slobodu kojom pesma odiše" – kaže Tamara.
 
Produkciju videa radio je Studio CUT!, uz tehničku i umetničku podršku festivala Dev9t. Tamara je i ovog puta autorka teksta i muzike, a pridružili su joj se Vlada Bojić na gitari i Miloš Batoćanin koji je radio mix i master pesme.
 
Ostavi
komentar

Povezano