Domaća scena

16.09.2020.

JO.VANA ređa rock singlove
foto: Youtube screenshot
JO.VANA ređa rock singlove

Stiže i album EGO MANIA

Seriji singlova kojima najavljuje album EGO MANIA, autorka pridodaje jednu od njoj, kako kaže, omiljenih pesama.
 
Singl Super Star poručuju da dolazi da opomene, osvesti i prizove pameti one od čijih odluka zavisi sudbina čovečanstva. Pesma govori o političkom cirkusu, pohlepi i demonstriranju moći sa katastrofalnim posledicama.
 
Kako kaže autorka, Super Star je takođe i svojevrsna paradigma epohe u kojoj se želja za “personalizovanim” Ja, prepliće sa anonimiziranom i otuđenom jedinkom – brojem, gde se obe utapaju u beskrajnom umnožavanju selfija, opštoj trci za prestiž, nadmoć i dominaciju.
 
Pesma je nastala spontano, na bini jednog pariskog bara. Svoj šou tom prilikom imao je jedan simpatičan crooner japanac. U pauzi njegovog nastupa započeli smo priču a on je pozvao mene i mog supruga na binu da otpevamo i odsviramo nešto. Tekst je jednostavno izašao iz mene i Super Star je rođen na očigled publike koja je već nakon nekoliko taktova bila na nogama u oduševljenju,“ seća se JO.VANA.
 
Njen album EGO MANIA predstavlja svojevrsni žanrovski krosover sa akcentom na industrial, noise, elektro, gotiku i hard rok. Izdanje EGO MANIA objaviće zajedno britanska izdavačka kuća The state51 Conspiracy i kompanija Mascom.
 
 
Ostavi
komentar

Povezano