Domaća scena

25.07.2013.

Jelen TOP 10: Ove nedelje tema je DemoFest Banjaluka Jugoslav Pantelić
foto: Jelen TOP 10 PR Photo
Jelen TOP 10: Ove nedelje tema je DemoFest Banjaluka

Ove nedelje emisija Jelen Top 10 je posvećena nedavno održanom DemoFestu u Banjaluci. Kako je bilo tokom tri dana festivala, kakva je bila atmosfera na tvrđavi Kastel, koji su mladi bendovi koji su ostavili najjači utisak i ko je sve nastupao u bogatom revijalnom programu, možete pogledati u detaljnom izveštaju sa jednog od najzanimljivijih muzičkih događaja u regionu.

U emisiji možete pogledati razgovore sa članovima žirija DemoFesta – Davorem Gobcem, Petrom Janjatovićem, Brankicom Janković,  Lakom i Mirelom,  kao i učesnicima koji su sa Jugoslavom Pantelićem podelili svoje utiske o festivalu, regionalnim zvezdama poput Kirila Džajkovskog i Plejboja, prošlogodišnjim pobednicima,  grupom Neuro i ovogodišnjim laureatima, grupom M. O. R. T.  

Da muzika ne poznaje granice još jednom su potvrdili Ilija Duni i Trajče Nikolovski iz grupe TI, koje je ekipa emisije Jelen TOP 10 srela u Banjaluci nakon čega su bili gosti emisije. Obojica rođeni u Makedoniji, upoznali su se u Srbiji, gde ih je upravo umetnost spojila. Ilija je prethodno svirao u grupama Petrol i Meatmarket, a Trajče u bendu White Noise in a White Room i Čistilište. Ovaj tandem stvara uz pomoć gitare, bas sintisajzera i elektronskih bubnjeva, iz čega nastaje psihodelični elektro pop sa posebnom atmosferom. Za našu publiku izveli su uživo njihovu već popularnu numeru  “Da ti želim dobra jutra”.

Pored ovih zanimljivih gostiju videćete i kako ove nedelje izgleda Jelen TOP 10. Emisija je na programu prvog programa RTS-a u nedelju 50 minuta nakon ponoći a repriza je na Studiu B od 21h u sredu. 

Ostavi
komentar