Domaća scena

09.10.2018.

Jana Vuković nudi moderni pop na maternjem jeziku
foto: Youtube screenshot
Jana Vuković nudi moderni pop na maternjem jeziku

Pogledajte krati film inspirisan pesmom Ćutanje

Mlada katautorka iz Beograda, Jana Vuković, objavila je svoj prvi singl Ćutanje za izdavačku kuću Lampshade Media. Singl je ispraćen i zanimljivim video spotom u formi kratkog filma. 
 
Ćutanje je, sa sa svojim elektro-pop zvukom, nešto novo na ovim prostorima. Pesma je nastala pod uticajem alternativnog r’n’b-a, soula, popa i elektronskog zvuka koji Jana sluša. Inspiraciju za tekstove pronalazi u svom životu, pa je tako i Ćutanje plod nesrećne zaljubljenosti i govori o podeljenosti između želje za bliskošću i shvatanju da se radi o disfunkcionalnom odnosu. Na aranžmanu pesme je radila sa Aleksandrom Maldanerom sa kojim najavljuje i buduće saradnje.
 
Spot je kratak film koji na suptilan način oslikava tematiku pesme. Scenario za spot potpisuju Andija Ilić Prša i Milica Cimi Drinić koja je ujedno i direktorka fotografije. Režiser projekta je Nikola Zdravković a za produkciju se pobrinula Anđela Zebić.
 
Pre četiri godine Janu smo imali prilike da upoznamo na takmičenju X Factor Adria, gde je stigla do uživo nastupa, a sada se predstavlja kao kompletan autor pesme Ćutanje za koju je spot premijerno prikazan sedmog oktobra. Jana najavljuje još jedan singl do kraja ove godine.
 
 
 
Ostavi
komentar