Domaća scena

20.03.2014.

Izašao album sastava Svi na pod! Bojana Vunturišević, Svi na pod!
foto: Mina Šarenac
Izašao album sastava Svi na pod!

"Mladost" od danas na Deezeru

Dugo najavljivani drugi album beograskog benda Svi na pod! napokon je izašao i od danas je ekskluzivno dostupan na servisu Deezer.

Album je najavljen sjajnim singlovima: „Put”, „Zlatne spirale”, „Barakuda” i „O mladosti” a izlazi nepune dve i po godina nakon njihovog prvenca „Prvi“.

Album “Mladost” donosi 11 pesama, koje karakteriše kvalitetni elektro pop zvuk u kombinaciji sa nekoliko čvršćih r’n’r momenata uz ritam sekciju pod uticajem fanka i afro-američkog nasleđa. Numere na albumu dobijaju poseban muzički ambijent zahvaljujući ezoteričnim gitarama, prepoznatljivom “jazzy” saksofonu i upečatljivom vokalu Bojane Vunturišević. Gosti na albumu su Nebojša Zulfikarpašić i Mickey Straight na gitarama, Andrijana Belović, Goran German, Ida Prester, kao i hor “Kružok” u pesmi “Put”.

Na pitanje zašto baš „Mladost“ front devojka benda, Bojana Vunturišević je pojasnila:

"A zašto da ne? Kada ste poslednji put čuli da iko spominje mladost u nekom pozitivnom kontekstu, bez ikakvih skrivenih namera, čitaj: koristi? Uglavnom se mladost, danas, spominje u negativnom kontekstu: mlade generacije su bezidejne, bezvredne, u moje vreme je bilo bolje, mi smo to umeli bolje... Kada jedno deset puta izgovoriš tu laž, onda to postaje istina. Mi smo naš drugi album posvetili upravo mladim ljudima. Želimo da im se obratimo, da ih pozovemo da, zajedno sa nama, krenu u neku lepu avanturu, jer iz lepih stvari može samo nešto još lepše da nastane. "Mladost", možda i zbog pesme "O, mladosti", ali sve vreme, dok smo ga stvarali, imali smo na umu te mlade ljude kojima se u ovoj zemlji niko ne obraća."

Kompletan intervju sa Bojanom možete pročitati na RedBull websajtu klikom OVDE.

Album je izašao za etiketu Lampshade media

 

Ostavi
komentar