Domaća scena

12.01.2018.

Ivica pita Kakvi ste to ljudi
foto: Youtube screenshot
Ivica pita Kakvi ste to ljudi

Ivica nam otkriva Kakvi smo to ljudi

Iza pančevačko-beogradskog projekata Ivica stoji muzičar po imenu Ivan Kačavenda. Pored njega, tu je i Aleksandra Andonovska. Domaćoj publici darovana su izdanja Lepe reči su za ružne dane (2012) i 120 dana na Atlantskom okeanu (2016), EP Vodi me na more (2015) i singl Moram biti bolji (2014). 
 
Sada su spremili novi album koji će nazvati Kakvi ste to ljudi. Biće to prvo izdanje etikete Kontra, koja je već mnogo godina u različitim oblicima na domaćoj sceni. 
 
Album izlazi veoma uskoro, a dojavićemo vam čim bude! Do tada, slušajte prelepi prvi singl Nemam vremena. Ne sumnjamo da će vam leći na januarsko raspoloženje kada se od gledanja u novčanik, jedino više bulji u kalendar i stare fotografije. 
 
 
Možda malo nije fer, ali moramo da se pohvalimo da smo album dobili ranije i da od tog trenutka složno u redakciji slušamo svih sedam pesama na repeat. Reč je o pomirljivo prkosnim, melahnolično optimističnim pesmama. Upiru prstom, pa ga stavljaju na čelo. Sećaju nas da smo mislili da će jutro promeniti sve, kao i da ono nije ispalo pametnije od večeri. Album pravi introspektivni dijalog sa odrazom u ogledalu pred publikom. Ovo su pesme za kada dođete umorni kući, kada god to bilo i šta god domom smatrali. One su prijateljski zagrljaj i teški treptaj pred san. Ujedno, ovo je idealni soundtrack onog najčistijeg trenutka između sna i jave, kada se budiš pre zakazanog alarma i ne znaš koliko obaveza imaš tog dana, a osoba koju voliš je na jastuku pored tebe, iako je on možda sasvim hladan. 
 
Ivica pravi muziku koja je rasterećena suvišnog. Tako daje prostora da, umesto čitanja između redova, upišete svoje note. 
 
Ivica je neko za koga ste možda čuli, ali je od ovog januara neko koga ćete želeti stalno u svojoj blizini. Ovo je korak ka sredini ili dva ka sledećoj ivici, onoliko je koliko ste spremni. 
 
Jedva čekamo da i vi čujete Kakvi ste to ljudi!
Trenutno, jedino što želimo da slušamo pored ovog albuma su i prethodna Ivicina izdanja.
Njih možete naći ovde
 
 
Ostavi
komentar