Domaća scena

04.04.2014.

Iskaz: Preslušajte novi album odmah Iskaz
foto: PR Photo
Iskaz: Preslušajte novi album odmah

Od danas na Deezeru

Novi studijski album pančevačkog sastava Iskaz pod nazivom "Tanatos”, novo izdanje izdavačke kuće Lampshade Media, od danas je dostupan za preslušavanje na muzičkom servisu Deezer. 
 
"Tanatos" je četvrto studijsko izdanje benda Iskaz koje sa prethodnim albumom "Eros" čini tematsku celinu nazvanu "Kritična Masa". Kao i prethodni albumi i Tanatos stilski predstavlja fuziju više muzičkih žanrova od kojih dominiraju Hip Hop, Funk, Metal, Dubstep i Reggae.
 
Stvaranju kompletne slike albuma doprineli su i mnogobrojni gosti kao što su Marčelo, Raid, Nensi, Struka, Kojot (Eyesburn), Boban (Ritam Nereda), Remi (Elemental), Bvana, Mikri, Riot 87, Timbe (Bad Copy)…
 
"Kritična masa je termin preuzet iz fizike i označava najmanju količinu fisionog materijala potrebnu za održavanje nuklearne lančane reakcije. Ovde je to preneto na ljude i na količinu svesnih koji su potrebni da bi se promenila kolektivna svest. Samim time zadiremo u svest čoveka kao jedinke i njegove podele svesti na Eros - nagonom za životom i kreacijom i Tanatos, nagonom za smrću i uništenjem. Ova dva nagona su stalno prisutna u svakom čoveku i u mnogome određuju njegovo ponašanje, stremljenja i shvatanja" navodi lider benda Zoran Stefanov.
 
CD izdanje albuma “Tanatos” u prodaji će se naći od 15. aprila u svim CD shopovima u zemlji.  
 
 
Ostavi
komentar

Povezano