Domaća scena

11.08.2014.

Irena Blagojević otvara treće veče Nišville festivala Irena Blagojević
foto: PR Photo
Irena Blagojević otvara treće veče Nišville festivala

Na ovogodišnjem Nišvillu predstaviće nam se interesantni i specifični domaći izvođači, a Irena Blagojević, koja otvara treće veče 16. avgusta, je svakako jedan od njih!

Irena Blagojević, flautiskinja i pevačica, je prvenstveno kao diplomirani flaustista  gradila karijeru u klasičnoj muzici, radeći istovremeno kao profesor flaute. Njena druga velika ljubav je pevanje, a da joj i to ide od ruke potvrđuje prva nagrada sa festivala „Slavenski bazar“ u Kijevu. Od 2008. godine Irena je u svojoj karijeri napravila preokret, a njen album „Jutro bez ljubavi“, na kojem je uradila dobar deo muzike, tekstova i aranžmana, predstavlja jednu veoma zrelu interpretaciju.

Irena je nedavno objavila drugi po redu singl posle zapaženog debitantskog izdanja, disco/funk/jazz numeru „Memories Of You“, za koju je uradila i neobičan, lutkarski spot.

Ovaj singl najavljuje novi Irenin album, na kome uveliko radi, a čiji izlazak možemo očekivati početkom sledeće godine.

Na predstojećem Nišville festivalu Irena će nastupiti sa bendom koga čine mladi i talentovani muzičari Filip Bulatović (klavir), Milan Pavković (kontrabas), Nikola Đokić (bubnjevi), Strahinja Banović (truba) i Kristijan Mlačak (saksofon).

Ostavi
komentar