Domaća scena

17.06.2014.

Intervju sa Majom Novaković Maja Novakoić Luis
foto: PR Photo
Intervju sa Majom Novaković

"Tek sam počela i ne nameravam da stanem!"

Iako je šou napustila već nakon druge live emisije takmičenja X Faktor, Maja Novaković je svojim nastupima i izvanrednim glasom ostavila snažan utisak na publiku iskoristivši “svojih pet minuta” na najbolji mogući način. Da je učestvovanje u ovoj emisiji bilo samo početak u ostvarenju njene čvrste odluke da nakon dugo godina bavljenja muzikom napravi zapaženu autorsku karijeru, postalo je jasno svega par meseci nakon finala kada je Maja izbacila odličan debi singl “To sam ja”. Ovih dana je ponovo vredna ali je našla vremena da proćaska sa nama:

MjuzNews: Ćao Majo! Kako si? Čujemo da ima nešto lepo i novo kod tebe - reci nam o čemu se radi?

Maja: Ćaos! Super sam i baš mi prija ova radna atmosfera u kojoj se nalazim već duže vreme. Krčka se u studiju nova pesma i jedva čekam da je završim i pustim da narod čuje. Jedino što ću reći je da sam pesmu posvetila nekome (smeh).

MjuzNews: Nedavno si osvojila i 4. mesto na festivalu Proleće u Beogradu na kom si se našla rame uz rame sa brojim kolegama. Koliko ti znače ovakva "odmeravanja snaga" i nagrade?

Maja: Naravno da se svako lepo oseća kada osvoji neku nagradu, ali nije to razlog zašto sam učestvovala. Meni je velika čast što je Rade Radivojević baš mene izabrao da otpevam njegovu kompoziciju i bio je prelep osećaj učestvovati na tako lepom dogadjaju.

MjuzNews: Poznato je da potičeš iz porodice vrhunskih muzičara - koliko je teško biti okružen tako sjajnim umetnicima i individualcima, a opet pronaći svoj glas i izboriti se za njega?

Maja: Ja sam presrećna što sam okružena tako divnom porodicom i kolegama. Pomažemo jedan drugome, podržavamo i radujemo se svakom uspehu. Ne posmatram kao teret činjenicu da sam okružena vrhunskim muzičarima , već kao dar, jer imam tu prednost da svaki dan mogu da naučim nešto novo u muzici  od porodice i prijatelja.

MjuzNews: Koja su tvoja prva muzička sećanja?

Maja: Kada sam imala 3 meseca mama me je pitala: “kako tata peva?”, a ja sam vrisnula: “aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa”. To nisu moja sećanja ali sam očigledno tada propevala (smeh).

MjuzNews: Prošlo je već neko vreme od X Factora. Samo kratko na tu temu - da možeš da biraš, da li bi sve uradila ponovo još jednom?

Maja: Da! To je bilo jedno sjajno iskustvo.

MjuzNews: Koliko je od 1 do 10 teško baviti se muzikom koju ti gajiš na domaćoj sceni?

Maja: 6! Teško je ali sam uporna i ne odustajem (smeh).

MjuzNews: Hoćemo uskoro dočekati tvoj prvi album?

Maja: Ja sam rešila da izbacujem pesmu po pesmu pa kada se skupi za album… videćemo. Možda izbacim kao “free download” a možda mi se otvore još neka vrata. Sve u svemu možete da očekujete svašta, jer sam ja tek počela i ne nameravam da stajem (smeh).

MjuzNews: Gde možemo da te vidimo i čujemo uživo?

Maja: Uskoro javljam!

Ostavi
komentar