Domaća scena

26.06.2013.

Intervju sa bendom Ućuti Pas Ućuti Pas
foto: PR Photo
Intervju sa bendom Ućuti Pas

Pobednikom Belgrade Demo Festa

Ućuti Pas su pobednici upravo završenog Belgrade Demo Festa! Ne samo da ih je žiri proglasio za najbolji bend (a konkurencija je bila ogromna), već je, što je jednako važno, i publika bila istog mišljenja. Evo šta momci iz ovog sjajnog benda kažu za naš portal, a pitali smo ih svašta...

MjuzNews: Krenuli ste sa radom pre manje od 2 godine a već ste pobedili na festivalu kao što je BDFL nakon čega su svi čuli za vas. Kako se osećate zbog toga i da li ste se nadali ovolikom uspehu?

UP: Ne bismo to nazvali radom. To je prvenstveno hobi i ono kako provodimo slobodno vreme, pa samim tim nismo ni blizu očekivali ovakav uspeh. Naravno da se osećamo fenomenalno, jer je muzika koju sviramo ono iskreno što izlazi iz nas kad se skupimo u studiju na probi, a to teško prodre do publike, stoga je to veoma veliki uspeh za nas i drago nam je da je tako.

MjuzNews: Kažete da ste na početku godinu dana proveli u studiu tražeći svoj zvuk. Sada kad ste ga našli, kako biste nekome ko vas nikada nije slušao i ko ne razume najbolje nazive žanrova, opisali vašu muziku?

UP: Mi smo pred publiku izašli prvi put, a da još uvek nismo imali formiran zvuk, jer je Rastko (sax) došao u bend već kada smo imali nekoliko pesama. Ideja je uvek bila ista, a zvuk nadamo se uvek napreduje. Nove pesme pravimo svi zajedno i valjda sa iskustvom dolazi nešto što će doprineti da bend zvuči još bolje. A muziku ne bismo mogli da opišemo, možda: „Svašta tu ima… ”

MjuzNews: Šta i ko (koji bendovi i muzičari) su najviše uticali na vaš zvuk?

UP: Na naš zvuk su najviše uticali bendovi u kojima smo mi ranije svirali: 4 elementa (Hip Hop), Lizard Commitemnts (punk), Shell Shock (metal), King Calypso Sound System (Raggae), i ima tu još gomila stvari. Svi smo imali gomilu iskustva ranije, pa je tako iz svega toga proizašlo ono što sad sviramo.

MjuzNews: Koliko je teško baviti se alternativom na domaćoj sceni?

UP: Lako je baviti se, ali je teško postići ono što postižu komercijalni muzičari gde se vrti velika lova. To sve prerasta u posao pa kome je cilj da zaradi preporučujemo lopatu, a kome je cilj da svira ono što voli ostaje mu zadovoljstvo kad čuje da neko peva njegovu pesmu.

MjuzNews: Koji bend vam je po vašem mišljenju, bio najjača konkurencija na BDF-u?

UP: Ne bismo da favorizujemo nijedan bend. Svi su vrhunski muzičari inače ne bi bili tu gde jesu. Mi smo već dogovarali saradnju sa gomilom bendova tako dakonkurencije među nama nema i nikada nije ni bilo.

MjuzNews: Kako vidite Ućuti Pas za 10 godina?

UP: Au…  matoro, ali sa energijom tinejdžera.

 

 

Ostavi
komentar

Povezano