Domaća scena

08.04.2016.

Intervju sa Amelom Ćurićem Amel Ćurić
foto: Anastazija Vrzina
Intervju sa Amelom Ćurićem

O popularnosti, X Factoru, Bijelom Dugmetu...

Pobednik X Factora, Amel Ćurić, ređa hitove a pre svega tri nedelje izašao je spot za pesmu „Te zime“ koji na YouTube-u već ima skoro 3 miliona pregleda!

Rastuća popularnost i brojne novosti bili su povod i tema intervjua koji je Amel dao ekskluzivno za MjuzNews.

MjuzNews: Tvoj novi spot, za pesmu "Te zime", izašao je pre svega 3 nedelje a ima skoro tri miliona pregleda samo na YouTube-u? I tvoj prethodni singl je prošao jednako dobro. Da li si očekivao uspeh baš ovih razmera?

Amel: Prije svega nam je bilo bitno da imam kvalitetne pjesme i odlične autore, a ne da idemo na kvantitetu pod svaku cijenu. Dvije pjesme, dva video spota, za period od 6 mjeseci nakon pobjede smatramo velikim uspjehom. Ako tome dodamo i to da su pjesme jako dobro prošle kod publike  onda možemo reći da smo uspjeli u našoj nakani. Sretan sam zbog svega što se dešava vezano za moju karijeru.

MjuzNews: Koliko ti je i na koji način pobeda u X Factoru pomogla u karijeri i da li bi, kada bi mogao sve ponovo da biraš, uradio isto?

Amel: Sigurno je to bila odskočna daska, koja sa sobom nosi i određenu težinu jer se od mene kao pobjednika i puno očekuje. X Factor je  bio dodatni izazov jer sam i prije težio regionalnoj karijeri, a sad na tome intenzivno radim sa svojim menadžmentom. Uradio bih sve isto, bez dvojbe. 

MjuzNews: Šta tebi znači Bijelo Dugme?

Amel: Ne samo da sam odrastao uz njihovu muziku, nego sam i pobijedio na takmičenju s njihovim pjesmama. Sigurno jedan od najvećih bendova koji je obilježio posljednjih tridesetak godina ex Yu muzičke scene.

MjuzNews: Pre par dana si u jednom intervjuu izjavio da uspeha nema bez kompromisa. Koje si kompromise ti morao da napraviš da bi uspeo?

Amel: Imam puno obaveza, manje se družim s prijateljima i porodicom i to je vrsta kompromisa da prihvatiš da nemaš mnogo slobodnog vremena. Zaista puno putujem od Slovenije do Makedonije. Tempo je žestok ali ja volim žestoko. :)

MjuzNews: Kako komentarišeš Sanju Vučić i pesmu sa kojom će nas predstavljati na Eurosongu?

Amel: Fantastičan vokal i pjesma. Jako je zanimljiva na sceni, ima karakter i uz malo sreće predviđam visoku poziciju.

MjuzNews: Šta voliš da slušaš a da nema nikakve veze sa muzikom koju sam stvaraš i izvodiš?

Amel: Rap nema veze s mojom muzikom, a volim ga rado poslušati.

Ostavi
komentar