Domaća scena

28.08.2013.

Intervju: Ničim Izazvan Ničim Izazvan
foto: Filip Andrejević
Intervju: Ničim Izazvan

"Zar nije muzika sve što nam treba?"

Ničim Izazvan su mnogočlani sastav koji funkcioniše tek nepune dve godine. Za to vreme su uspeli da izbace nekoliko izuzetno kvalitetnih singlova, pripremaju album, šepure se sa Jelen TOP 10 liste i svakim danom dobijaju sve više poštovalaca. Bilo je krajnje vreme da progovore i za naš portal.

MjuzNews: Krenuli ste sa radom 2011. godine što nije tako davno. Verovatno se sećate prve probe?

Ničim Izazvan: Da... iako to nije bilo toliko davno, toliko toga se dogodilo da nam ipak treba malo vremena da se setimo. Skupili smo prijatelje da im odsviramo jednu pesmu i da vidimo da li može nešto da se napravi od nje. To je bila pesma ’’Trideset’’. Svima nam se dopalo kako to zvuči, probe su bile sve češće, imali smo sve više pesama i tako je nekako nastao ovaj bend.

MjuzNews: Koliko se (žanrovski i kvalitativno) razlikuje muzika koju ste na početku planirali da svirate i ono što je zapravo proizašlo iz vašeg rada a što danas svirate?

Ničim Izazvan: U principu nismo imali u planu da to bude neki poseban žanr. Od samog početka ideja je bila da pravimo muziku koja nam nedostaje a koju bismo voleli da čujemo negde. Mislimo da se ta ideja nije do sada promenila i da ćemo tim putem nastaviti i dalje.

MjuzNews: Kako biste u najkraćem ocenili domaću alternativnu scenu?

Ničim Izazvan: Svakako ima mnogo bendova koji nam se dopadaju i sigurno da je situacija za alternativnu scenu teška. Srećom postoje mladi, kreativni ljudi kojima zarada nije prva motivacija i zbog toga su u tom muzičkom žanru.Takvi izvođači nam privlače najviše pažnje.

MjuzNews: U vašem aktuelnom singlu „Glas“ kažete „Zar nije muzika sve što nam treba?“... kome je upućeno ovo pitanje?

Ničim Izazvan: To možda izgleda kao pitanje a u stvari predstavlja odgovor na pitanje ’’Zašto se vi bavite muzikom?’’.Ta rečenica dolazi iz našeg grla i opisuje naš motiv da sviramo, slušamo, pratimo muziku i pokazuje koliko nam muzika donosi užitka i olakšava ne baš najprijatniju svakodnevnicu.

MjuzNews: Kada govorimo o bendovima i umetnicima koji su na vas uticali među prvima pominjete Rundeka i Haustor. Isto to prvo pada na pamet i slušaocu koji vas sluša po prvi put. Da li vam ovo poređenje smeta?

Ničim Izazvan: Sigurno da postoje brojni uticaji na stvaranje naše muzike.Čini nam se da su svi umetnici koje smo ikada slušali uticali na nas.Naravno da ne smeta jedno takvo poređenje, ono može samo da laska. Dokle god nas porede sa kvalitetnim umetnicima a ne govore da smo kopije nekih ne toliko dobrih znači da smo na pravom putu.

MjuzNews: Šta je sledeće?

Ničim Izazvan: U pripremi je naš prvi album koji bi trebalo da izađe na proleće iduće godine. Nestrpljivo ga iščekujemo kao i spot za pesmu ’’Tužne devojke’’ koji će izaći ove jeseni.

MjuzNews: Najbolji domaći bend svih vremena po vama je:

Ničim Izazvan: Pošto nas je osmoro u bendu sproveli smo glasanje i nažalost ni jedan bend nije dobio 2 glasa, tako da će ovo pitanje ostati bez odgovora (smeh).

Ostavi
komentar