Domaća scena

30.08.2013.

Igor Popović, Ex Jakarta gost Jugoslava Pantelića ove nedelje Igor Popovic, Jugoslav Pantelic i Dejan Stanisavljevic
foto: Jelen TOP 10 PR Photo
Igor Popović, Ex Jakarta gost Jugoslava Pantelića ove nedelje

U ovonedeljnoj emisiji Jelen Top 10 gost će biti Igor Popović, pevač beogradske grupe Jakarta, koja je popularnost stekla 80- tih godina.  Izvrsna ekipa muzičara koja je činila bend, napravila je proboj na tadašnju scenu debi LP-ijem “Maske za dvoje”, koji je doneo novo viđenje pop- fanki zvuka na ovim prostorima. Hitovi kao što su „Spiritus” i „Pozovi me” bili su ali i ostali, veoma popularni širom eks-Jugoslavije. Posle izlaska drugog albuma „Bomba u grudima” bend se ubrzo raspao, a frontmen Igor Popović se polovinom devedesetih preselio u Italiju, gde i danas živi.

Ekskluzivno u našoj emisiji Igor govori o tadašnjoj muzičkoj sceni, imenu benda koji je za mnoge bio nepoznanica, o obradama kao i njihovom tumačenju naslova velikog hita „Spiritus“, koji je nedavno “oživeo” kroz obradu grupe SevdahBaby, pod novim nazivom “Ti mi se tako sviđaš”.

„Jako me je obradovalo što se obrađuju pesme iz 80- tih, a kada je to tvoja pesma, onda je to još bolje. Osamdesete su najlepše godine mog života, možda i života cele jugoslovenske scene, najplodnije ujedno i nenadmašene na našoj muzičkoj sceni“, priseća se Igor, pevač i autor svih pesama grupe Jakarta.

Igor i drugi gost emisije - Dejan Stanisavljević, sreli su se, prvi put nakon 25 godina, upravo na snimanju emisije Jelen Top 10. Dejanova krijera se takođe proteže od osamdesetih do danas, trenutno živi u Kanadi, a osim sa matičnim bendom Beograd, koji će uskoro predstaviti novi spot, već neko vreme radi sa beogradskim elektro sastavom Xanax.  Zajedno sa Sanom Garić, u emisiji će predstaviti spot za pesmu  “Reč iz filma”.

Dejan će se, kao i Igor u zajedničkom razgovoru sa Jugoslavom Pantelićem, prisetiti tadašnje scene i različitih tumačenja muzike koju su stvarali, a koja je, prema mišljenjima muzičkih znalaca, bila ispred svog vremena. 

Dva legendarna izvođača, kao i top lista sa najnovijim i najboljim pesmama na domaćoj sceni, dovoljan su razlog da još jedno veče provedete uz emisiju Jelen Top 10.   

Emisija se premijerno prikazuje u nedelju na prvom programu RTS-a u ponoć a repriza je u sredu u 21h na TV Studio B.

Ostavi
komentar