Domaća scena

05.06.2013.

Hornsman Coyote i Dub Caravan: promocija duple ploče 8. juna Nemanja Kojić, Hornsman Coyote
foto: Filip Andrejević
Hornsman Coyote i Dub Caravan: promocija duple ploče 8. juna

"Breath of Peace"

U reprezentativnoj atmosferi prodavnice ploča i knjiga „Leila“ u subotu 8. juna 2013. u 20:30 časova održaće se promocija duple LP ploče Hornsman Kojota i Dub Caravana „Breath of Peace“ uz razgovor sa autorima, Kojotov džem sešn sa prijateljima iz Balkan Music Box Riddima i DJ set. Deo ograničenog tiraža ovog dvostrukog albuma je stigao u Srbiju i ekskluzivno će moći da se kupi samo u „Leili“.

Digitalna vremena, opšta zloupotreba privatnosti i stvaralaštva, demokratska kakofonija, naterali su prave audiofile na povratak originalnom nosaču zvuka – ploči. Dupla 12-inčna ploča „Breath of Peace“ izašla je iz štampe ovog proleća u izdanju britanske izdavačke kuće Dread Camel i rezultat je saradnje našeg internacionalno poznatog rege autora i tromboniste Hornsman Kojota i Dub Caravana, talentovanog londonskog multiinstrumentaliste i producenta.

15 kompozicija, 2 snažne vokalne pesme, svojevrsno instrumentalno ruts rege i dab putovanje svetom, naišlo je na izuzetne kritike svetske rege javnosti:

Na pitanje o dahu i duhu mira koji nosi ovaj album Kojot odgovara: „Ceo album je odsviran, svi instrumenti. Obojica smo svirali sve svoje instrumente. Uživanje, lepota i brzina našeg višemesečnog razgovora melodijama, deonicama i idejama, dva čoveka na dva kraja evropskog kontinenta preko internet žice, sa potpuno različitim kulturnim nasleđima, rodila je ovo putovanje. Obojica smo putnici, i fizički i stvaralački, uživali smo u eksperimentima. Nadam se da će i ljudi ovde hteti da se pridruže tom tripu koji je zabeležen trajno samo na ovoj dvostrukoj ploči u ograničenom tiražu.“

Intervju sa Hornsman Coyoteom možete pročitati OVDE.

Ostavi
komentar