Domaća scena

02.02.2023.

Harmonija disonance se bori za mesto na Evroviziji
Harmonija disonance se bori za mesto na Evroviziji

Da, dobro ste čuli

Ne, to nije saundtrek za novu Zelda igricu, to je kandidat za predstavnika Hrvatske na pesmi Evrovizije 2023. godineGrupa Harmonija disonance se sastala 2016. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Danas se kao samostalni ženski vokalni sastav, koji blisko sarađuje sa vrsnim poznavaocima tradicionalne muzike, bavi njenim sakupljanjem, očuvanjem i interpretacijom. 

„Sa uzbuđenjem iščekujemo nastup na Dori 2023 jer želimo da našim ljudima pokažemo nešto potpuno novo od nas, a Evropi i svetu ono najbolje iz Hrvatske! Pesma je stilom i tematikom oda tradiciji u fuziji sa savremenim, na način da postoje zajedno, a ne da se međusobno isključuju. Značenja ima više, a na svakom slušaocu je da liriku interpretira po svom osećaju“, poručuju članice grupe.
 
Muziku potpisuje Bartol Stopić, dok su za tekst, pored njega, bili zaduženi Bojan Petrović i Sanja Daić. Aranžman su osmislili Bartol i elektro pop dvojac pocket palma.

Možda da razmisle o nazivu skupine i generalno svom pristupu i pogledu na očuvanje tradicionalne muzike ako zaista žele da je očuvaju. 

 

 

Ostavi
komentar

Povezano