Domaća scena

03.11.2020.

Gramophonedzie objavio novu stvar
foto: Youtube screenshot
Gramophonedzie objavio novu stvar

Podseća nas da mu je jungle prva ljubav

Marko Miličević - Gramophonedzie objavio je novu Make It Work, pesmu koju je napravio tokom karantina. Hteo je da napravi nešto što će popraviti raspoloženje i što se naš tiče, uspeo je! 
 
Interesantno je da se Marko vratio dnb muzici, iako je poznat po house zvuku. 
 
U intervjuu za mixmagadria.com na kojem je video premijerno predstavljen, Marko je izjavio: 
 
"Interesantno je da sam ja, na početku svoje karijere, bio jungle DJ. To je pravac koji sam prvo zavoleo i koji me je uveo u elektronsku muziku, što nije opšte poznata stvar vezano za moj rad. Nekoliko faktora je uticalo da se odlučim za ovakvo izdanje, pre svega, što je klupska muzika posustala jer nema klupskih dešavanja i, u neku ruku, prijalo mi je da napravim nešto što može da se sluša i kod kuće i u kolima na radiju a u osnovi da ima smisla da se sluša i tiho i glasno. Takođe je prošlo više od 10 godina od mog prvog zapaženog izdanja i ja sam odlučio da je vreme da ponovo izdam muziku koja isključivo meni lično prija, ne osvrćući se na to šta je u trendu i kakav je to moj prepoznatljiv stil bio do sada, a razmišljajući da, ukoliko se još neko prepozna i svidi mu se, to je uspeh; ako ne, satisfakcija je što sam uživao u samom stvaranju iste."
 
"Pesma je nastala kada smo bili potpuno zatvoreni zbog situacije sa virusom Covid-19. Inspiracija je bila da napravimo nešto veselo, da dignemo moral i raspoloženje makar muzikom. Imali smo dosta planova za ovu godinu, a sve je stalo odjednom. Ja sam prvo napravio neku ideju, poslao je Maat Bandy, ona je onda odradila divan top-line, pa smo jedno vreme razmenjivali ideje i sugestije i na kraju sam to sve složio na obostrano zadovoljstvo. Kada je prošao lock-down snimili smo Milanin vokal u studiju. Sve je rađeno na laptopu, u Abletonu."
 
Ostavi
komentar

Povezano