Domaća scena

28.10.2013.

Goblini: Novi spot za singl "Deca iz komšiluka" Goblini
foto: Marko Ristić
Goblini: Novi spot za singl "Deca iz komšiluka"

Kultni pank rok sastav Goblini objavio je juče (27.10.)  spot za singl pod nazivom "Deca iz komšiluka". Ova numera ujedno je i najava njihovog povratničkog albuma "Roba s greškom", koji će polovinom novembra izaći za Long Play.
 
 "Ovo nije pesma Goblina, ovo je prenošenje poruke svih onih ljudi koji nas okružuju, koji sa nama prolaze i proživljavaju iste ili slične životne situacije, i smatrali smo da su oni jednako zaslužni, ako ne i više nego mi, da se pojave u spotu", kaže frontmen Branko Golubović-Golub
 
Goblini su 1992. godine u Šapcu osnovali gitarista Alen Jovanović, basista Vladislav Kokotović i pevač Branko Golubović. U karijeri su objavili četiri studijska albuma: “Goblini” (1993), “Istinite priče 1.deo” (1994), “U Magnovenju” (1996) i “Re-Contra” (1999), dva koncertna izdanja “Live in KST” (1995) i “Turneja u magnovenju” (1998), kao i kompilacijsko izdanje “Najbolje priče” iz 2004. godine.
 
Tokom karijere odsvirali su više od 350 koncerata i tokom devedesetih bili jedan od najvažnijih rok bendova u regionu. Poslednji koncert pre prestanka rada Goblini su odsvirali 7. juna 2001. u Zagrebu.
 
Posle skoro decenije pauze, Goblini su obnovili rad krajem proleća 2010.godine. U postavi su bili Golubović (vokal), Jovanović (gitara),  Kokotović (bas), Saša Šetka (gitara) i Milan Arnautović (bubnjevi). Bend je tog leta objavio singl CD"Crno na belo" sa pesmama "Luna/Kao da…". Izlazak singla pratio je spot za pesmu “Luna”, kao i dokumentarni film o bendu u produkciji RTV.
 
Gobline trenutno čine Golubović, Jovanović, Kokotović, Arnautović i gitarista Leonid Pilipović, koji je prethodno već sa Goblinima snimio kultni album "U magnovenju".
 
 
 
Ostavi
komentar