Domaća scena

14.10.2020.

Glumac Srđan Timarov u novoj pesmi Acarta
foto: Youtube screenshot
Glumac Srđan Timarov u novoj pesmi Acarta

Slave Miholjdan

Gitarista, pevač i kompozitor Acart (Aleksandar Mitrović) objavio je novi singl u kome gostuje poznati glumac Srđan Timarov. Reč je o pesmi Miholjdan koja je objavljena na istoimeni praznik. 
 
O samoj pesmi i o tome kako je došlo do saradnje Aleksandar navodi: 
“Na ovom singlu sam počeo da radim prošle godine u otprilike ovo doba, što je i jedan od povoda za naziv. Tekst sam pisao u jakom emotivnom naboju, izdrodilo se mnogo reči, i shvatam da bi pesma trajala 10 minuta ako bi sve bilo pevano. Na pamet mi pada da bi dobar deo teksta mogao da se donese naracijom/recitovanjem uz snažnu muzičku potporu i da bi kombinacija tih elemenata sjajno prenela emocije koje je ova pesma u meni, kao autoru, probudila. U potrazi za nekim ko bi mogao da prenese ovaj tekst, preko kolege upoznajem Srdjana sa kojim lako dogovaram saradnju na obostrano zadovoljstvo. Srdjanova boja glasa, dikcija, posvećenost i profesionalizam su doprinele da ova kompozicija zazvuči baš onako kako sam želeo i zamišljao.”
 
Acart trenutno snima album Homo Ludens na kome će se naći predhodno objavljene pesme Oj, vrbo, Lament, Kona, Nuklearni detlić i Miholjdan. 
 
Producent je Petar Rudić iz studija Destilerija, a izdavač Kontra
 
 
Ostavi
komentar