Domaća scena

16.12.2017.

Frenkie, Kontra, Indigo izbacili album i najavili besplatni koncert u Beogradu
foto: universalmusic.rs
Frenkie, Kontra, Indigo izbacili album i najavili besplatni koncert u Beogradu

Slušajte Egzil uživo u Dotu

Malo više od godinu dana nakon izlaska eksplozivnog albuma Putanja, bosanska super trojka Frenkie, Kontra i Indigo se vraćaju i donose Egzil – album koji testira granice balkanskog hip hopa. 
 
Godina koja je prethodila ovom albumu je bila izuzetno inspirativna za trio. Frenkie je bio zauzet snimanjem, izvođenjem i promovisanjem uspešnog zajedničkog singla sa Who See Daj Ga Na Gas, a ubrzo nakon toga mu se pridružuju Kontra i Indigo na putu za Japan. Tamo su momci za svega 5 dana snimili, smiksali i masterovali album; i na sve to snimili i spot za prvi singl Đe Će Ko.
 
 
Frenkie, Kontra i Indigo su počeli da rade na matricama i tekstovima odmah po izlasku prvog zajedničkog albuma Putanja. Novi album Egzil testira granice balkanskog hip hopa, a možda i šire, i donosi trinaest pesama koje zajedno čine kohezivnu celinu koja ostavlja hipnotičan efekat. Po prepoznatljivom Indigo receptu se svaka individualna pesma na melodijski ili tematski način nadovezuje na narednu, a Frenkie i Kontra pouzdano vladaju maštovitim stihovnim umećem. Na Egzilu matrice ostaju dosledne njihovom već utemeljenom zvuku, ali sada i uz još snažnije flertovanje sa aktuelnim trep zvukom.
 
Skoro svaki detalj ovog projekta ne podseća ni na jedan drugi u regionu, a objavljivanjem albuma i na ploči - Frenkie, Kontra i Indigo još jednom pokazuju da su vredni reputacije koja ih prati.
 
Novi album je, kao i Putanja u Berlinu, takođe snimljen u Red Bull studiju, finalni miks potpisuje Ryu Kawashima, dok je za master odgovoran Mischa Janisch.
 
Egzil je u Srbiji fizički dostupan u CD i vinil izdanju, a narudžbine su moguće putem online šopa Muzičke kuće Metropolis.
 
Frenkie, Kontra i Indigo će se beogradskoj publici predstaviti na koncertnoj promociji, 20. decembra u klubu Dot, a svi fanovi mogu da se prijave za besplatne karte na ovom linku.
 
 
Ostavi
komentar